Τρίτη, Αυγούστου 21, 2018

Η ΕΡΤ ΝΕΤ αποκτά ψηφιακό δίκτυο...


...τέσσερα χρόνια μετά το λουκέτο!...

Στη θυγατρική εταιρεία της ΕΡΤ ΝΕΤ αναμένεται να περάσει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, το ολοκληρωμένο ψηφιακό δίκτυο πομπών της ΕΡΤ. Η ενεργοποίηση της θυγατρικής εταιρείας δικτύου θα λάβει το...
πράσινο φως μετά την ολοκλήρωση της προμήθειας των συνολικά 155 ψηφιακών πομπών της εταιρείας Netscape Solutions.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού και το κείμενο της σύμβασης μεταξύ ΕΡΤ και εταιρείας, βάζοντας έτσι τέλος στην πολυτάραχη ιστορία της απόκτησης αυτόνομου ψηφιακού δικτύου από την κρατική τηλεόραση μετά το λουκέτο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 η ΕΡΤ θα ολοκληρώσει πλήρως το ψηφιακό της δίκτυο.

Η ολοκλήρωση της ανάθεσης πέρασε κυριολεκτικά από 40 κύματα, καθώς σε τέσσερα χρόνια χρειάστηκε να γίνουν συνολικά έξι διαγωνισμοί, δύο επί ημερών της ΝΕΡΙΤ και άλλοι τέσσερις μετά το 2015, ενώ στον τελευταίο διαγωνισμό έγινε μειώθηκε ο αριθμός των πομπών. Από τους 320 αρχικά επιλέχθηκε να γίνει προμήθεια για 135 έναντι αρχικού ποσού 1,55 εκατ. ευρώ.

Η Netscape Solutions ωστόσο κατέθεσε προσφορά 1,149 εκατ. ευρώ, οπότε η ΕΡΤ θα παραγγείλει και άλλους 20 ψηφιακούς πομπούς. Η απόκτηση των νέων ψηφιακών πομπών θα σπάσει επιτέλους την εξάρτησή της από τον ιδιώτη πάροχο της Digea, με τον οποίο έχει σύμβαση μεταφοράς του σήματος για τα τέσσερα τηλεοπτικά της κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3 και Βουλή) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ είναι ήδη αυτόνομη ψηφιακά από την Digea για τρεις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, καθώς από το 2015 – 2016 είχε ενεργοποιήσει τα κέντρα εκπομπής σε Αττική, Έβρο και Πελοπόννησο. Συνολικά διαθέτει σε 69 κέντρα εκπομπής δικούς της ψηφιακούς πομπούς και σε άλλα 87 σημεία εκπομπής εκπέμπει μέσω του δικτύου της Digea.

Μέρος της νέας προμήθειας θα χρησιμοποιηθεί για την ψηφιακή εκπομπή και του δεύτερου πακέτου καναλιών της ΕΡΤ, δηλαδή των διεθνών σταθμών BBC, Deutsche Welle, TV5 και ΡΙΚ...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου