Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018

Mεταφορά 2.000 προσφύγων από την Λέσβο






Την μεταφορά 2.000 προσφύγων και μεταναστών από την Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα έως το τέλος Σεπτεμβρίου σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Η κυβέρνηση έχει δεχτεί έντονη κριτική για τις συνθήκες διαβίωσης στον μεγάλο καταυλισμό της Μόριας, όπου φιλοξενούνται σχεδόν 9.000 αιτούντες άσυλο, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με την χωρητικότητα της δομής.

Στις αρχές του μήνα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε πως θα διατάξει τερματισμό της λειτουργίας του καταυλισμού εάν το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής δεν αποκαταστήσει όλα τα προβλήματα εντός 30 ημερών.

Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην Μόρια είναι «πολύ δύσκολη» και στα όρια των δυνατοτήτων της εγκατάστασης.

Σημείωσε πως το καλοκαίρι μεταφέρθηκαν από τον καταυλισμό προς τα ενδότερα 3.000 άτομα.

Τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την τα προβλήματα στην Μόρια ζητά να μάθει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, με νέα ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το κλείσιμο όλων των κέντρων καταγραφής και αξιολόγησης των αιτήσεων για άσυλο στα νησιά του Αιγαίου ζητά από την πλευρά του το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας πως η περίπτωση της Μόριας φανερώνει «την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και τις «ολέθριες συνέπειες» της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/383636/metafora-2000-prosfugon-kai-metanaston-apo-tin-moria-etoimazei-i-kuvernisi/#ixzz5RT4wqWME
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου