Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2018

Η τεκμηριωμένη αποδόμηση της “τουρκικής τορπίλης” με 2 γεγονότα και 7 ερωτήματα


Το βίντεο και οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από το τουρκικό ναυτικό στην
ιστοσελίδα του, με τη βολή τορπίλης, είχαν τη σημασία τους για λόγους που είναι πολύ εύκολα κατανοητοί. Δεν έχουν να κάνουν με την βολή φυσικά. Αλλά με την επιλογή του τουρκικού ναυτικού, τέτοιες μέρες να δώσει δημοσιότητα σε μια τέτοια εκπαιδευτική δραστηριότητα , χωρίς να αναφέρει καμία από τις αυτονόητες λεπτομέρειες: που έγινε η άσκηση, πότε έγινε κλπ.


Το militaire.gr έγραψε για το θέμα και επίσης αποκάλυψε αυτές τις αυτονόητες λεπτομέρειες που οι Τούρκοι “ξέχασαν” να δημοσιοποιήσουν. Η βολή τορπίλης έγινε κάπου στη Μαύρη Θάλασσα.

Να υπενθυμίσουμε μερικά γεγονότα και να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα:

1ον: Το militaire στην πρώτη ανάρτηση του θέματος και αφού προέβαλλε την μετάφραση της επίσημης ανακοίνωσης του τουρκικού ΠΝ, τόνισε ότι: «Bέβαια η ανακοίνωση δεν αναφέρει καμία λεπτομέρεια, όπως τις χρονικές λεπτομέρειες, την περιοχή και κατά τη διάρκεια ποιας άσκησης έλαβε χώρα το υπόψη γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοιες ασκήσεις τα βίντεο που δημοσιεύονται, αναφέρουν την ημερομηνία και την επωνυμία της άσκησης».

2ον: Μετά την ανάρτηση αξιόπιστες πηγές του militaire, που πάντα εμπιστευόμαστε, έκαναν αυτό που πολλοί δεν έπραξαν . Έψαξαν, ερεύνησαν και διαπίστωσαν ότι η άσκηση διεξήχθη το 2ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2018 στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενώ το παροπλισμένο πλοίο ρυμουλκήθηκε στην υπόψη περιοχή το χρονικό διάστημα 10-15. Τα παραπάνω, μαζί με φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται η ρυμούλκηση του παροπλισμένου πλοίου του τουρκικού ΠΝ περιλαμβάνονται στην δεύτερη ανάρτηση του militaire.

Ας έρθουμε όμως και στην ουσία της υπόθεσης με τη μέθοδο των ερωτήσεων – απαντήσεων:

1ο ερώτημα: Υπήρξε ή όχι ανακοίνωση του τουρκικού ΠΝ ; Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι υπήρξε.

2ο ερώτημα: Η ανακοίνωση συμπίπτει με το γεγονός της διεξαγωγής σεισμικών ερευνών του BARBAROS Η. PASA στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μάλιστα με τη συνοδεία στολίσκου του τουρκικού ΠΝ ; ΝΑΙ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ.

3o ερώτημα: Είναι σύνηθες φαινόμενο η ανάρτηση τέτοιου είδους ανακοινώσεων στις επίσημες ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων της Τουρκίας; ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Τα τουρκικά Γενικά Επιτελεία εκδίδουν ανακοινώσεις ημέρες αργιών για εμάς , συνήθως όταν θέλουν να περάσουν κάποιο μήνυμα. Παράδειγμα, η ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΔ στις 28/1/2018 όταν συνέβη το συμβάν της σύγκρουσης του πλοίο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ με τουρκική ακταιωρό.

4o ερώτημα: Είναι αλήθεια ότι σε παρόμοιες δραστηριότητες το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ΕΔ αναρτά βίντεο στο κανάλι του στο YOUTUBE αναφέροντας την ημερομηνία, την περιοχή και την επωνυμία της άσκησης; ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ και προς επιβεβαίωση κοινοποιούμε τους συνδέσμους 2 βίντεο που αφορούν βυθίσεις παροπλισμένων πλοίων κατά τη διάρκεια ασκήσεων του τουρκικού ΠΝ.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΥΘΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΡΠΙΛΗ 11/6/18


ΒΙΝΤΕΟ ΒΥΘΙΣΗΣ ΒΕΥΑΖ FIRTINA 2016



5o ερώτημα: Αποτελεί ή όχι το συγκεκριμένο βίντεο, όπως και τα υπόλοιπα βίντεο που προβάλλουν τις δυνατότητες των ΤΕΔ, ένα είδος ψυχολογικής επιχείρησης που χρησιμοποιούν και άλλες χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα; ΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ, με τη διαφορά ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία παρόμοια βίντεο αναφέρουν λεπτομέρειες από τις δραστηριότητες που προβάλλουν.

6ο ερώτημα: Μια ψυχολογική δραστηριότητα πρέπει να βασίζεται σε αληθινά γεγονότα; NAI

7o ερώτημα: Ποιος ο καλύτερος τρόπος μείωσης των αποτελεσμάτων τέτοιου τύπου προπαγάνδας ; MA ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ με καθαρό και ευδιάκριτο τρόπο.



.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου