Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2018

Σγουρίδης: Οι θέσεις των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό δεν ετεροπροσδιορίζονται


«Λέμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει κράτος στα Βόρεια σύνορά μας που να έχει στο σύνθετο
όνομά του τη λέξη Μακεδονία. Τη θέση μας δεν την αλλάζουμε είτε περάσει από το γειτονικό κράτος είτε όχι.

Οι θέσεις των ΑΝΕΛ δεν ετεροπροσδιορίζονται», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Σγουρίδηςσχολιάζοντας την πρόσφατη έγκριση από τη βουλή των Σκοπίων της συνταγματικής αναθεώτησης, που επικυρώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Αναφορικά με την παραίτηση Κοτζιά, ο κ. Σγουρίδης επισήμανε ότι «για τους ΑΝΕΛ, δεν είναι κάτι που συζητιέται». «Θεώρησε ο κ. Κοτζιάς ότι για προσωπικούς λόγους έπρεπε να παραιτηθεί. Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει, εμείς δεν έχουμε να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο. Δεν είναι των αρμοδιοτήτων μας η παραίτηση Κοτζιά. Μπορεί να λέγονται πολλά αλλά είναι καθαρά θέμα Πρωθυπουργού», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα δικαίωσης των ΑΝΕΛ. Οι θέσεις των ΑΝΕΛ είναι συγκεκριμένες, διατυπωμένες, δεν αφιστάμεθα των θέσεων αυτών. Πολλά πράγματα θα ξεκαθαριστούν από την ομιλία του προέδρου», πρόσθεσε.

Αναφορικά με όσα ακούγονται για κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων, σχολίασε τα εξής: «Όποιος θεωρεί ότι υπάρχει κακοδιαχείριση, κάλλιστα μπορεί να ζητήσει να ενημερωθεί για το πως διαχειρίστηκαν τα μυστικά κονδύλια στο Υπ. Εξωτερικών ή στο Υπ. Εθνικής Άμυνας ή να το ζητήσουν από την επιτροπή της Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου