Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2018

Στο «σκαμνί» ο Πελετίδης...


Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη κινδυνεύει να βρεθεί ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, με αφορμή την ανάπλαση του παραθαλάσσιου πάρκου στον Κόκκινο Μύλο, καθώς, όπως...
δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, η Κτηματική Υπηρεσία Πατρέων διαπιστώνει παρανομίες στις εγκαταστάσεις δεντροφύτευσης, φωτισμού, ποτίσματος, ακόμη και αποχετεύσεων!

«Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την αρμόδια Υπουργό και τις υπηρεσίες που εποπτεύει, ήταν νόμιμη η άθλια κατάσταση που επικρατούσε, τα μπάζα, τα σκουπίδια, τα ερείπια των κτιρίων, το εγκαταλειμμένο γήπεδο μπάσκετ» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη τύπου που έδωσε από κοινού με τους αντιδημάρχους Χρήστο Κορδά και Ιουλία Γιαννιτσοπούλου καθώς και με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Παναγιώτη Ζωγράφο. Στο πλευρό του δημάρχου στέκονται σύσσωμοι οι σύλλογοι, οι φορείς αλλά και οι κάτοικι της περιοχής και ετοιμάζουν απο κοινού κονητοποιήσεις ενάντια στην Κτηματική Υπηρεσία Πατρών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στους patrasTimes.gr, o κ. Πελετίδης ανέφερε:
«Πριν λίγες ημέρες η Κτηματική Υπηρεσία της Πάτρας απέστειλε στον Δήμο Πατρέων έγγραφο με το οποίο του καταλογίζει παρανομίες επειδή διαμόρφωσε στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου, μεγάλο παραθαλάσσιο χώρο πρασίνου με φυτά και γκαζόν που ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Παρότι ο Δήμος έχει πάρει άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία, τώρα διαπιστώνουν ότι είναι παράνομο να τοποθετηθεί χώμα για τις φυτεύσεις φυτών και γκαζόν.Επίσης διαπιστώνουν ότι είναι παράνομες οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης που προϋπήρχαν πολλές δεκαετίες, οι εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος η εγκατάσταση φωτισμού (!) η διάστρωση λεπτού στρώματος λεπτόκοκκου τριμμένου παλαιού ασφαλτικού ή άμμου που έγινε για την "καθαριότητα του χώρου", η προσωρινή προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα δηλαδή μέχρι να μεγαλώσουν τα φυτά και τα δένδρα με μετακινούμενα στοιχεία από μπετόν (new jersey) κ.λπ.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την αρμόδια Υπουργό και τις υπηρεσίες που εποπτεύει, ήταν νόμιμη η άθλια κατάσταση που επικρατούσε, τα μπάζα, τα σκουπίδια, τα ερείπια των κτιρίων, το εγκαταλειμμένο γήπεδο μπάσκετ.

Από την πρώτη μέρα της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, μαζί με τους φορείς και το λαό της πόλης μας, με μια σειρά από κινητοποιήσεις και δράσεις διεκδικήσαμε κοινόχρηστους χώρους. Τα παραδείγματα είναι γνωστά, με το θαλάσσιο μέτωπο που πλέον έχει παραχωρηθεί για χρήση στον πατραϊκό λαό και το Ριγανόκαμπο που συνεχίζουμε να διεκδικούμε.
Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια περπατησιά. Θα αντιμετωπίσει μαζί με το λαό, την νεολαία και τους φορείς της πόλης μας την πρωτοφανή εχθρότητα, τα εμπόδια και τις διώξεις από την κυβέρνηση και τις διάφορες υπηρεσίες της. Θα αξιοποιήσει τους κοινόχρηστους χώρους προς το συμφέρον του πατραϊκού λαού. Καλούμε τον λαό της Πάτρας να ξεσηκωθεί γιατί ο διαμορφωμένος πλέον χώρος του Κόκκινου Μύλου, του ανήκει, τον χρειάζεται για τις δικές του ανάγκες».

Ο Δήμαρχος Πατρέων στην παρέμβασή του, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα, αφού η κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και οι υπηρεσίες του, μας στέλνουν στα Δικαστήρια, επειδή ως Δημοτική Αρχή θέλουμε αυτούς τους χώρους να τους ευχαριστιέται ο λαός της πόλης μας».

«Θέλουμε κοινόχρηστες εκτάσεις, να τις απολαμβάνει ο λαός αδάπανα»

Καταλήγοντας ο κ. Πελετίδης τόνισε: «Εμείς θέλουμε τις εκτάσεις αυτές κοινόχρηστες, να τις απολαμβάνει ο λαός αδάπανα. Το ίδιο κάναμε στο Νότιο Πάρκο και σήμερα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ανήκει στο λαό του. Το ίδιο επιβάλλεται να γίνει στον Κόκκινο Μύλο, και ήδη ξεκίνησε, μαζί με το γήπεδο μπάσκετ. Ο διαμορφωμένος πλέον χώρος του Κόκκινου Μύλου, ανήκει στο λαό της περιοχής, τον χρειάζεται για τις δικές του ανάγκες».

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Παναγιώτης Ζωγράφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια: «Tο κράτος παράνομα μπάζωσε την συγκεκριμένη έκταση και την άφησε στο έλεος του Θεού. Την εγκατέλειψε και μετατράπηκε σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και σήμερα προσπαθεί να βάλει εμπόδια στο να γίνει ένα όμορφο πάρκο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια στις παρεμβάσεις του Δήμου, που είναι υπέρ μας, ως κατοίκους της περιοχής». Ο κ. Ζωγράφος ανακοίνωσε την παραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης των Συλλόγων, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής στο παλαιό Δημαρχείο Παραλίας προκειμένου να προγραμματίσουν κινητοποιήσεις ενάντια στην Κτηματική Υπηρεσία Πατρών και κατέληξε: «Είμαστε πανέτοιμοι να σταθούμε δίπλα στο Δήμαρχο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συνεχίσει την υποβάθμιση της περιοχής μας».

Τέλος ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, τόνισε: «Την ίδια αντιμετώπιση είχαμε όταν αποκαταστήσαμε τις μεγάλες ζημιές και τις καταστροφές του παραλιακού δρόμου Ποσειδώνος στο Ρίο και το ίδιο θα αντιμετωπίσουμε αν πάμε να αποκαταστήσουμε τον παραλιακό δρόμο στο Μονοδένδρι, εκεί που "βυθίστηκε" το σάρωθρο του Δήμου. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε την ευθύνη απέναντι στο λαό της Πάτρας και δεν θα ανεχθούμε ούτε η ζωή του να κινδυνεύει, ούτε η καθημερινότητά του να υποβαθμίζεται»...

Πηγή: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου