Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2018

Επιχείρηση «Θράκη» στην Μακεδονία: Σχολεία που θα διδάσκουν σκοπιανά και άλλα πολλά – Ανοίγουν τεράστια κερκόπορτα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Οι Σκοπιανοί διατείνονται πως θα απαλείψουν κάθε τι αλυτρωτικό από τα
σχολικά τους βιβλία, αλλά μάλλον ζήλεψαν την τουρκική «κουτοπονηριά».

Αυτό προβλέπεται δήθεν μέσα από την συμφωνία των Πρεσπών, πράγμα που δεν ισχύει όπως την ώρα μάλιστα που τα άτομα της μεικτής Επιτροπής αναθεώρησης σχολικών βιβλίων από πλευράς Σκοπιανών, κάθε άλλο παρά μετριοπαθή είναι .


Σαν αν μην έφταναν όλα αυτά, επ’ ευκαιρίας του «μεγάλου ξεπουλήματος» της Μακεδονίας, δίγλωσσοι Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας ξεκίνησαν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και ζητούν αναγνώριση όπως οι τουρκόφρονες της Θράκης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «STAR», το τωρινό άρθρο 49 του Σκοπιανού Συντάγματος ορίζει ότι: «η Δημοκρατία φροντίζει για το καθεστώς και τα δικαιώματα των ατόμων εκείνων που ανήκουν στο Μακεδονικό λαό σε γειτονικές χώρες».

Υπό αυτήν την κάλυψη, δίγλωσσοι που κατοικούν στην Βόρεια Ελλάδα επιθυμούν να αυτοπροσδιοριστούν ως Μακεδόνες, πως ο μουσικός Κώστας Θεοδώρου ή Dine Doneff, αναφορά στον οποίο είχε κάνει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», γεγονός που σας είχε αναδείξει το el.gr και όλα δείχνουν πως εντός και εκτός ελληνικών συνόρων ετοιμάζουν μεγάλη ιστορία με την λεγόμενη «μακεδονική μειονότητα, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση της Ελλάδας αναγνώρισε «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».

Ποια είναι όμως τα αιτήματά τους;

«Το πρώτο και κύριο, αναγνώριση Σκοπιανής μειονότητας στην Ελλάδα, να ανοίξουν σχολεία τα οποία θα διδάσκουν τη Σκοπιανή γλώσσα, δικαιώματα και όλα τα σχετικά που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί», εξηγεί ο εθνολόγος Δημήτρης Ευαγγελίδης.

Άρα ζητούν:


η «μακεδονική» γλώσσα να διδάσκεται σε σχολεία στην Ελλάδα, όπως στην Θράκη βάζουν την τουρκική γλώσσα σε νηπιαγωγεία


δικαιώματα για μειονότητες, αφού αναγνωριστούν ως «μακεδονική εθνική μειονότητα», ακριβώς όπως επιδιώκουν οι τουρκόφρονες στην Θράκη.

Όπως αντιλαμβάνεστε, άπαξ και περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και από την Ελληνική Βουλή, τότε τα πράγματα θα πάρουν επικίνδυνο δρόμο.

Δεν θα αλλάξουν μόνο τα βιβλία της Ιστορίας χάριν της «Βόρειας Μακεδονίας», αλλά η ελληνικότητα της Μακεδονίας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση από δίγλωσσους «σλαβόφρονες», οι οποίοι έχουν ως πρότυπό τους την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην ελεύθερη Θράκη.

Δείτε στο βίντεο από το 9.54:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου