Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2018

Συνεχείς εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο...


Δεν αιφνιδιάστηκαν μόνο οι ιδιοκτήτες των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών από την αίτηση Μαρινάκη στο ΕΣΡ για την έκτη τηλεοπτική άδεια… Η...
είδηση ήταν κεραυνός εν αιθρία και για τους διαφημιστές, αλλά και τους διαφημιζόμενους που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, μιας και η φετινή σεζόν χαρακτηρίζεται από διαρκείς δονήσεις!

Δονήσεις που οφείλονται, εκτός από το σκληρό ανταγωνισμό των υπαρχόντων παικτών, κυρίως στην έναρξη του OPEN στις 24 Οκτωβρίου, το κλείσιμο του MEGA και τώρα στην επιθυμία Μαρινάκη να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό!

Είναι προφανές λοιπόν ότι η είσοδος του OPEN και το οριστικό λουκέτο στο MEGA θα προκαλέσει νέες αναταράξεις στον ανταγωνισμό… Θα μετακινηθούν κοινά και θα αλλάξουν συνήθειες και προτιμήσεις. Για αυτό ο νικητής του πρώτου μισού της σεζόν θα αργήσει να φανεί και σίγουρα η κούρσα δεν θα κριθεί πριν τις αρχές Δεκεμβρίου. Είναι ο απαραίτητος χρόνος, μέχρι να εμπεδωθεί η νεα καθημερινότητα του OPEN, σε συνδυασμό με το κλείσιμο του μεγάλου καναλιού.

Ταυτόχρονα όμως η πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αποκτήσει κανάλι ταράζει εκ νέου τα νερά στο τηλεοπτικό ανταγωνισμό… Αφού η παρουσία του νέου παίκτη θα επαναπροσδιορίσει τις ισορροπίες.

Εύλογα λοιπόν πηγές από τη διαφημιστική αγορά τονίζουν ως καταλυτικό παράγοντα στις εξελίξεις την ταχύτητα με την οποία θα κινηθούν οι διαδικασίες στην περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας και το «χτίσιμο» του νέου καναλιού… Ενώ χαρακτηρίζουν κομβικής σημασίας γεγονός σε ποιον θα καταλήξει η ταινιοθήκη του MEGA, θεωρώντας ότι όποιος την αποκτήσει θα έχει ένα ισχυρό ατού στα χέρια του για να προσελκύσει διαφημιστικά έσοδα!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου