Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2018

«Αποκάλυψη» στην Καλιφόρνια...

Θάνατος και καταστροφή στην Καλιφόρνια: 31 νεκροί, 228 αγνοούμενοι από τις φωτιές | Newsit.gr

ΒΙΝΤΕΟ

Οι αριθμοί σοκάρουν. 31 νεκροί, 228 αγνοούμενοι. Οι χειρότερες φωτιές στην ιστορία της Καλιφόρνια αφήνουν πίσω τους μόνο θάνατο και καταστροφή.

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των πυρκαγιών που συνεχίζουν να μαίνονται στην Καλιφόρνια αυξήθηκε σε...

τουλάχιστον 31, μετά τον εντοπισμό άλλων έξι πτωμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι αυτές θα είναι χωρίς αμφιβολία οι πιο φονικές φωτιές που έχουν πλήξει αυτή την Πολιτεία στην ιστορία.

Σύμφωνα με τις αρχές, πέντε πτώματα βρέθηκαν μέσα σε καμένα σπίτια. Ο έκτος νεκρός βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στη βόρεια Καλιφόρνια, που πλήττεται από τη φωτιά που έχει βαπτιστεί Καμπ, σύμφωνα με τον Κόρι Χόνι, τον σερίφη της Κομητείας Μπιούτ.



Κατά τον σερίφη Χόνι, αγνοούνται ακόμη περίπου 228 άνθρωποι, ενώ έχουν εντοπιστεί σώοι 137.

Μόνο η πυρκαγιά Καμπ, στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, την Πέμπτη. Στον νότο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που βαπτίστηκε Γούλζι από τις αρχές και απειλεί την πλούσια κοινότητα Μάλιμπου, διάσημο θέρετρο κοντά στο Λος Άντζελες.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι καταγγέλθηκαν λεηλασίες σε πυρόπληκτες περιοχές στη νότια Καλιφόρνια και ότι έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.

Οι θερμοί, ξηροί άνεμοι, που αναμένεται να συνεχιστούν έως τουλάχιστον την Τρίτη, ενίσχυσαν τις φλόγες και ώθησαν τις αρχές να πολλαπλασιάσουν τις εντολές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Έχουν περάσει πάνω από 210 ημέρες αφότου σημειώθηκε βροχόπτωση 2,5 εκατοστών στην περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι οι φωτιές που εκδηλώθηκαν ήταν πολύ εύκολο να εξαπλωθούν στην ξηρή βλάστηση, εξήγησαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Πάνω από 250.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις εστίες τους στο Σακραμέντο και στο Μάλιμπου...

Η τραγωδία που βιώνει η Καλιφόρνια μοιάζει να μην έχει τέλος. Ο απολογισμός των νεκρών από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τόσο στα βόρεια της Πολιτείας όσο και στα νότια θερίζουν ζωές και οι προσπάθειες της πυροσβεστικής μοιάζουν μάταιες.

Την Κυριακή (11.11.2018) εντοπίστηκαν άλλοι έξι νεκροί και ο απολογισμός “σκαρφάλωσε” στους 31. Δυστυχώς δεν αναμένεται να είναι ο τελικός. Πρόκειται για τις πιο φονικές φωτιές στην ιστορία της Καλιφόρνια. Πέντε πτώματα βρέθηκαν μέσα σε καμένα σπίτια. Ο έκτος νεκρός βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο.

Στη βόρεια Καλιφόρνια, η φωτιά που σαρώνει τα πάντα ονομάστηκε “Καμπ”, σύμφωνα με τον Κόρι Χόνι, τον σερίφη της Κομητείας Μπιούτ. Όπως δήλωσε, αγνοούνται ακόμη τουλάχιστον 228 άνθρωποι, ενώ έχουν εντοπιστεί σώοι 137. Πάνω από 250.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τα σπίτια τους στο Σακραμέντο και στο Μαλιμπού.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε άλλο ένα πτώμα να μεταφέρεται μέσα σε μπλε σάκο από τις αρχές στη Μαγκάλια, κοντά στην πόλη Πάρανταϊς, ενώ σωστικά συνεργεία βρήκαν ένα θύμα κοντά σε πολλά αυτοκίνητα πάνω σε έναν δρόμο κατά μήκος μιας φυτείας κάνναβης.


Όλα στάχτη στην Καλιφόρνια – Φωτογραφία Reuters
Η φωτιά “Καμπ”, στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, την Πέμπτη. Στον νότο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που βαπτίστηκε “Γούλζι”. Είναι η φωτιά που απειλεί την πλούσια κοινότητα Μαλιμπού, διάσημο θέρετρο κοντά στο Λος Άντζελες.
Μέσα στην καταστροφή και το θρήνο υπάρχουν και οι ασυνείδητοι που βρίσκουν ευκαιρία να εκμεταλλευθούν τις καταστάσεις. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες για λεηλασίες στις πυρόπληκτες περιοχές στη νότια Καλιφόρνια και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.
Φωτογραφία Reuters
Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη. Και δύσκολα οι φωτιές θα τεθούν έστω υπό έλεγχο. Οι θερμοί, ξηροί άνεμοι, που αναμένεται να συνεχιστούν έως τουλάχιστον την Τρίτη, ενίσχυσαν τις φλόγες και ώθησαν τις αρχές να πολλαπλασιάσουν τις εντολές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Έχουν περάσει πάνω από 210 ημέρες αφότου σημειώθηκε βροχόπτωση 2,5 εκατοστών στην περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι οι φωτιές που εκδηλώθηκαν ήταν πολύ εύκολο να εξαπλωθούν στην ξηρή βλάστηση.
Οι πυροσβέστες συνέχιζαν την Κυριακή τη μάχη για να περιορίσουν τις δύο μεγαλύτερες φωτιές, στα δύο άκρα της Πολιτείας: την αποκαλούμενη Camp Fire, στην Κομητεία Μπιούτ, στη βόρεια Καλιφόρνια και τη λεγόμενη Woolsey Fire, γύρω από το Λος Άντζελες και το Μάλιμπου, στον νότο.
Φωτογραφία Reuters
Οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με την πυρκαγιά Γούλζι «προετοιμάζονται για την επιστροφή των επικίνδυνων ανέμων Σάντα Άνα (θερμών και ξηρών ανέμων προερχόμενων από την ενδοχώρα) που μπορεί να επεκτείνουν τις φλόγες», προειδοποίησαν οι αρχές.
«Έχουμε αναπτύξει (…) πάνω από 8.000 πυροσβέστες, ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς, στα μέτωπα», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Σκοτ Τζάλμπερτ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire). Όμως «δυστυχώς, με αυτούς τους ανέμους, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Σας παρακαλούμε να είσαστε πολύ προσεκτικοί», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους πολίτες.
Φωτογραφία Reuters
Ενισχυμένη από τους σφοδρούς ανέμους, η πυρκαγιά Καμπ ξέσπασε την Πέμπτη και έγινε η πιο καταστροφική που έχει ξεσπάσει ποτέ στην Καλιφόρνια, καθώς κατέστρεψε πάνω από 6.700 κτίρια — ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο και σπίτια — στην Πάρανταϊς, μια πόλη 27.000 κατοίκων, βόρεια του Σακραμέντο, την πρωτεύουσα της Καλιφόρνια.
Η πυρκαγιά έχει απανθρακώσει μέχρι τώρα πάνω από 400.000 στρέμματα και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο παρά μόλις κατά το 25%, σύμφωνα με την CalFire. Οι αρχές εκτιμούν ότι για να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο οι φλόγες σε αυτή την Κομητεία θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sacramento Bee, αξιωματούχοι του δικτύου ηλεκτροδότησης ενημέρωσαν τις αρχές ότι είχε σημειωθεί μια βλάβη κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου