Δευτέρα, Δεκεμβρίου 17, 2018

Έκρηξη στον #ΣΚΑΙ: Κόπηκε μασίφ σίδερο από την ισχύ της βόμβας! Εικόνες ντοκουμέντο





Κάγκελα λυγισμένα. Μια τρύπα στο τσιμέντο. Είναι η εικόνα έξω από το κτίριο του ΣΚΑΙ, από το σημείο όπου τοποθετήθηκε η βόμβα τα ξημερώματα της Δευτέρας (17.12.2018).

Σαν από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Κανείς δεν τραυματίστηκε ευτυχώς, αφού μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, το κτίριο όπου στεγάζονται ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή, εκκενώθηκε και οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν. Είναι δεδομένο, όμως, ότι οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Και το κατάφεραν.
Το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ χαρακτηρίζεται «σοβαρό» από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.. Κυρίως γιατί η βόμβα που τοποθετήθηκε περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, ίσως και στρατιωτικού τύπου. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο κτίριο. Όχι μόνο έσπασαν τζάμια μέχρι και τον έκτο όροφο του κτιρίου, αλλά σημειώθηκαν ζημιές και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Χαρακτηριστικό του πόσο ισχυρή ήταν η βόμβα στον ΣΚΑΙ το γεγονός πως από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο από τα κάγκελα όπου οι δράστες κρέμασαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό αλλά και το ότι έσπασε κομμάτι από το μπετόν στο σημείο!

Οι εικόνες από το σημείο είναι χαρακτηριστικές
ΣΚΑΙ βόμβα έκρηξηΣΚΑΙ βόμβα έκρηξη
Σύμφωνα με αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, οι ζημιές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αλλά μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, αφού δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου