Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2018

Μεταγραφών συνέχεια;





Στους διαδρόμους της Βουλής ακούστηκε – πριν «ζεσταθούν» οι μηχανές της τελευταίας μέρας συζήτησης του προϋπολογισμού του 2019. «Άνοιξε η περίοδος των μεταγραφών», είπε κάποιος και έφερε πρωί – πρωί την είδηση τηςμεταγραφής του ανεξάρτητου, προερχόμενου από το Ποτάμι, Χάρη Θεοχάρη στη ΝΔ. Στη συνάντηση του με τον κ. Μητσοτάκη, τα χαμόγελα περίσσεψαν, αλλά μάλλον η μνήμη δεν ήταν… προσκεκλημένη.

Και τούτο διότι ο κ. Θεοχάρης είχε εκφρασθεί θετικά για παράδειγμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης, ο κ. Θεοχάρης απουσίαζε από την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ στα μέσα του περασμένου Ιουνίου.

Οι φήμες πάνε κι έρχονται στο περιστύλιο του κοινοβουλίου ότι η σημερινή μέρα δεν θα τελειώσει με μια μόνο μεταγραφή. Η δεδηλωμένη δημόσια στήριξη του προϋπολογισμού από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη,ψήφος η οποία παραδοσιακά λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, φέρνει πολύ κοντά τον βουλευτή και το κυβερνών κόμμα. Μένουν λίγες ώρες (ή μέρες) υπομονής για να δούμε με ποιον τρόπο θα εκφραστεί αυτή η προσέγγιση. Η επιχειρηματολογία του βουλευτή για τη στήριξη του προϋπολογισμού ακούγεται πάντως σαν μια συνολική θετική αποτίμηση.

Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ. Η πρόσφατη παρουσία του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου σε μια ομιλία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη και τα επανειλημμένα θερμά χειροκροτήματα στις ατάκες του φούντωσαν τις φήμες περί προσχώρησης του κ. Νικολόπουλου στο κόμμα του κ. Λεβέντη. Είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι κάποιες επαφές έχουν ήδη γίνει. Μένει να δούμε το πότε και το πώς, αυτές θα επισφραγισθούν.

Γ. Βασιλακόπουλος



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/metagrafon-synecheia/#ixzz5a314wMBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου