Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019

Θα 'χει τον τελευταίο λόγο...




Ολα είχαν στηθεί. Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα για το 2019 θα ήταν στο στούντιο του Οpen TV, όπου σήμερα (Τρίτη βράδυ) επρόκειτο να δώσει συνέντευξη στη διαχρονική Ελλη Στάη.
Συμπληρώνονταν εξάλλου ακριβώς δύο μήνες από την...
προηγούμενη εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην τηλεόραση – ήταν 8 Νοεμβρίου όταν είχε δώσει συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ, ο οποίος τον είχε στριμώξει τόσο που τον είχε αναγκάσει να υποσχεθεί 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο (εδώ).

Τώρα όμως το πλαίσιο ήταν άλλο: η κρίση με τους Ανεξ. Ελληνες και τον Πάνο Καμμένο, η έλευση της Ανγκελα Μέρκελ, η Συμφωνία των Πρεσπών σε εκκρεμότητα.

Και έτσι ξαφνικά, τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι η συνέντευξη αναβάλλεται! Γιατί; Από το Μαξίμου ανέφεραν «ανειλημμένες υποχρεώσεις του Πρωθυπουργού», οι οποίες βέβαια πρέπει να προέκυψαν μέσα σε λίγες ώρες –την Κυριακή το βράδυ ανακοινώθηκε η συνέντευξη, τη Δευτέρα το μεσημέρι αναβλήθηκε.

Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να περιμένει πρώτα να δει τι θα κάνει και θα πει ο κ. Καμμένος στην ΚΟ των ΑΝΕΛ την Τετάρτη το πρωί. Αλλωστε η συνέντευξη ορίστηκε για το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση η αναβολή της συνέντευξης εικονογραφεί ακόμα καλύτερα το σκηνικό έντασης μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ισως βέβαια πάλι να φοβόταν το πολύ χιόνι που θα έχει την Τρίτη στο Κορωπί.

"Βαβελ" (protagon.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου