Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019

Πρόταση Μομφής - Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία





Αλλεπάλληλες συσκέψεις γίνονται στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη στάση που θα
τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από σχέδια δράσης που έχει πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων στην Πειραιώς, είναι και εκείνο της πρότασης μομφής.


Όπως έγραψε ο Lykavitos.gr oύτε ένα βήμα πίσω δεν κάνει η ΝΔ από την πάγια θέση της για καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών η οποία οσονουπω οδεύει προς κύρωση στο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση, αλλά η τελική της θέση θα αποκρυσταλλωθεί, μόλις ο υπουργός Άμυνας ξεκαθαρίσει τη δική του «θολή» στάση.

Στην Πειραιώς δεν βιάζονται να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τις κινήσεις τους στη Βουλή, έχοντας ως δεδομένο ότι ο υπουργός ‘Άμυνας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, λόγω του ότι έχει χάσει τον έλεγχο του κόμματος του. Η εκτίμηση είναι ότι ο υπουργός Άμυνας θα συνδέσει την τελική του θέση στο Σκοπιανό με την πολιτική του επιβίωση.

Αναφορικά με τη χρήση του «όπλου» της κατάθεσης πρότασης μομφής προς τη κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτακης δε θα διακινδυνεύσει να προβεί σε μια κίνηση που θα πέσει στο «κενό».

Επιτελικά στελέχη της ΝΔ αφήνουν να εννοηθεί ότι αν αναληφθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Τέλος αναφορικά με τα σενάρια που διακινούνται ότι δεν θα παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει, στη ΝΔ επισημαίνουν ότι μια «κυβέρνηση ανοχής» οφείλει εκ των πραγμάτων να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να λάβει έστω τη ψήφο της πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών για να συνεχίσει να κυβερνά μέσω της ανοχής της βουλής, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ωστόσο αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει μόνο προσωρινά για να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να οδηγήσει το ταχύτερο δυνατόν τον τόπο σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου