Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019

Το "κοτόπουλο", η μοιρασιά και η "συμμορία του Ρεθύμνου"...





Αποκαλυπτικοί είναι ακόμη μία φορά οι διάλογοι που έρχονται στο φως μετά τις νέες συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Αντιτρομοκρατική, προσθέτοντας στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» ακόμη...
έξι νέους κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, νέες τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφθηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα, οδήγησαν στην αποτροπή της δολοφονίας ενός Πακιστανού υπηκόου. Τα μέλη της οργάνωσης, έγκλειστα και μη, εμφανίζονται να συνομιλούν μεταξύ τους –κυρίως μέσω κινητών τηλεφώνων- προσπαθώντας να οργανώσουν το χτύπημα, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στα στοιχεία του θύματος.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πάντως, πως ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ήταν ο Κ.Λ., καθώς και ότι το «μεροκάματο» ήταν 30.000 ευρώ, από τα οποία οι 20.000 θα πήγαιναν στο φερόμενο ως φυσικό αυτουργό Α.Τ., και τα υπόλοιπα θα μοιράζονταν στον Κ.Λ. και σε ακόμη έναν έγκλειστο, Β.Β., που φέρεται να προσέλαβε τον εκτελεστή.

Από τις καταγραφές του υπερκοριου της ΕΥΠ, φαίνεται πως ο Κ.Λ. που παράλληλα κατηγορείται ότι έδωσε εντολή για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου, «έχει συμμορία στο Ρέθυμνο» και όπως επισημαίνεται, «δουλεύουν με μυαλό, χωρίς να τους έχουν πιάσει ποτέ. Πάνε ρίχνουν και φεύγουν». Τέλος, αναφορά γίνεται και στη δολοφονία του Αρμπέρ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού από συγκατηγορούμενό στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Το θύμα χαρακτηρίζεται «ρουφιάνος» και για αυτό το λόγο «του πήρε το κεφάλι».

Ο «Ψήστης» και το «πακιστανικό κοτοπουλάκι»

Οι κατηγορούμενοι κατά περίσταση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της παράνομης οπλοφορίας και άλλα, εμφανίζονται να σχεδιάζουν την εκτέλεση ενός Πακιστανού. Ήδη στις 10/02/2019, οι δύο έγκλειστοι σε φυλακές, Κλ.Λ. και Μ.Β. συνομιλούν με το δεύτερο να αναφέρει ότι έχει ανθρώπους έξω για ό,τι χρειαστεί ώστε να γίνουν σωστά τα πράγματα με τον συνομιλητή του να ρωτάει: «Εγώ, εγώ, περιμένω ανθρωπος που κάνει σε τέτοια, για «δάχτυλα» έχουμε;» …. Γιατί ο δικός μου είναι μέσα, ο τέτοιος»… «Το μεροκάμα… είναι τριαντ, τριάντα χιλιάρικα»… «Και είναι ράτσα Πακιστανού».

Στις 13/2/2019, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, ο ΒΜ αναφέρει σε ΚΛ: «Σου έχω έτοιμο το κοτόπουλο, που θέλουμε να βάλουμε στη σχάρα για ψήσιμο». «Σου έχω έτοιμο… του ψήστη, για το κοτοπουλάκι που θέλουμε», «…το πακιστανικό το κοτοπουλάκι που μου είπες» αναφερόμενος σε πρόσωπο που φέρεται ότι θα αναλάμβανε να εκτελέσει τη σχεδιαζόμενη ενέργεια.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 15/02/2019, καταγράφεται συνομιλία του Β.Β., που αποτελεί έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού με τον ΑΤ, νέο κατηγορούμενο στην υπόθεση, ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται να προχωρήσει στη δουλειά. Ο ΒΒ του λέει ότι το αφεντικό που τους δίνει τη δουλειά είναι ο «Κλοτ», ειδικότερα τον προσδιορίζει αναφέροντας επ’ ακριβώς ότι είναι «αυτός που έφαγε το δικηγόρο …που έδωσε την εντολή».

Β.Β: θα σου δώσουμε ένα φάκελος ρε φίλε, θα τον βρεις. Εκεί έχει τα πάντα… Απλά πρέπει να ανέβεις να πάρεις το σίδερο στην Αμφισσα… ολοκαίνουργιο είναι»

Ο ΑΤ αποκρίνεται θετικά υπό την προϋποθεση να βρει σπίτι πρώτα.

ΒΒ: μετά πας… πας τον τρως και μετά παίρνεις τα λεφτά. Θα πάρεις τα μισά μπροστά

Ο ΑΤ συμφωνεί

ΒΒ: Κοίτα αμα πάρεις τα λεφτά και δεν τον φας, εγώ θα έχω πεθάνει, θα με έχουν σκοτώσει

ΑΤ: Εγώ για σένα γαμ… όλη την Ελλάδα, όχι το Πακιστάν.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου