Κυριακή, Μαρτίου 24, 2019

Ολονύχτιο θρίλερ για τη διάσωση των 1.300 επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky VIDEO




Η υπηρεσία θαλάσσιων διασώσεων της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky έπλεε ακυβέρνητο προς τη στεριά
Εξέπεμψε σήμα κινδύνου
Οκτώ από τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν το πλοίο έχουν τραυματιστεί ελαφρά
Πέντε ελικόπτερα επιχειρούν για την απομάκρυνση των επιβατών

Επαναλειτούργησαν το πρωί της Κυριακής τρεις από τις τέσσερις μηχανές του ....κρουαζιερόπλοιου Viking Sky που υπέστη μηχανική βλάβη το Σάββατο 23 Μαρτίου, σε επικίνδυνα νερά στ’ ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας με περισσότερους από 1.300 επιβαίνοντες.


Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, θα ξεκινήσει η επιχείρηση ρυμούλκησης του ί προς ένα λιμάνι.

Η δραματική επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου, με τους επιβάτες να ανεβαίνουν ένας ένας στο ελικόπτερο για να μεταφερθούν στη στεριά συνεχίζεται στο μεταξύ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Περ Φιέλντ, ο εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης για τη νότια Νορβηγία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 338 από τους 1.373 επιβαίνοντες του Viking Sky ήδη μεταφέρθηκαν στη στεριά.

«Τρεις από τους τέσσερις κινητήρες λειτουργούν, οπότε το πλοίο μπορεί τώρα να μετακινηθεί μόνο του», δήλωσε ο Φιέλντ.

Νωρίς το πρωί, το πλοίο απομακρυνόταν με ταχύτητα δύο έως τριών κόμβων από την ακτογραμμή που έχει πλήθος επικίνδυνων υφάλων στ΄ανοικτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ, στη δυτική Νορβηγία.

Το πλοίο θα ρυμουλκηθεί και θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Μόλντε,ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Νωρίς το πρωί, 338 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το πλοίο και 17 δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες, δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων, Μπόργκε Αμνταμ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότεροι επιβάτες είναι Βρετανοί και Αμερικανοί.

Συγκλονίζουν τα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, από το εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας.




Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου περιέγραψαν τη στιγμή που οι μηχανές του πλοίου σταμάτησαν αλλά και την επιχείρηση εκκένωσής του.


«Τρώγαμε μεσημεριανό όταν το πλοίο άρχισε να τραντάζεται. Τα τζάμια στα παράθυρα έσπασαν και νερό εισήλθε στο εσωτερικό. Επικρατούσε χάος. Αλλά και το ταξίδι με το ελικόπτερο, θα ήθελα απλά να το ξεχάσω. Δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό» αφηγείται ο Αμερικανός Τζον Κάρι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK


«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τόσο τρομακτικό. Άρχισα να προσεύχομαι, προσευχήθηκαν για την ασφάλεια όλων όσοι ήμασταν στο πλοίο» περιέγραψε από την πλευρά της μία επιβάτισσα, που έχει ήδη φθάσει στη στεριά, η Τζάνετ Τζέικομπ.
«Το ταξίδι με το ελικόπτερο ήταν τρομακτικό. Οι άνεμοι, ήταν σαν ανεμοστρόβιλος» σημείωσε.
Ένα δεύτερο πλοίο, ένα φορτηγό πλοίο με εννεαμελές πλήρωμα, επίσης εκκενώθηκε σε κοντινή απόσταση, αφού υπέστη κι εκείνο μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να σπεύσουν προς το σημείο κι επομένως να καθυστερήσει η επιχείρηση αερομεταφοράς από το κρουαζιερόπλοιο, εξήγησε το κέντρο επιχειρήσεων διάσωσης.
Στην περιοχή, το ύψος των κυμάτων φθάνει τα 6-8 μέτρα, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας.
Πέντε ελικόπτερα επιχειρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου