Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019

«Παγώνει» το πρόστιμο των 200 ευρώ στην 90χρονη με τα «τερλίκια» – «Οι Έλληνες ντρεπόμαστε» VIDEOΕΛΛΑΔΑ





Μετά τον σάλο, βρέθηκε από την αστυνομία η φόρμουλα ώστε να μην καταβληθεί το πρόστιμο των 200 ευρώ
Το συγκινητικό μήνυμα κατοίκων στο σημείο όπου συνελήφθη

Δικαιώνεται η 90χρονη που συνελήφθη σε λαϊκή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης γιατί πουλούσε χωρίς άδεια πλεκτά «τερλίκια», τα οποία είχε πλέξει η ίδια.


Συγκεκριμένα, η 90χρονη δεν θα πληρώσει τελικά το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ που της επεβλήθη, μετά τον σάλο που ξέσπασε για την επιβολή του.



Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκε από την αστυνομία φόρμουλα, που «παγώνει» επ’ αόριστον την υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.



Υπενθυμίζεται ότι στα σχετικά έγγραφα για το πρόστιμο που της επεβλήθη αναφερόταν ότι βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν τέσσερις μεγάλες μαντίλες, επτά μικρές μαντίλες και 10 ζευγάρια πλεκτές κάλτσες.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει την ενόχληση της κοινής γνώμης, όχι μόνο για τη σύλληψη, αλλά και για την αντιμετώπιση που είχε η 90χρονη όταν μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να της πάρουν αποτυπώματα.

«Γιαγιά Σουζάνα! Η Ελλάδα και οι Έλληνες ντρεπόμαστε για την περιπέτειά σου και σου ζητάμε ταπεινά συγγνώμη»

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ημέρα που η γιαγιά Σουζάνα συνελήφθη, δεν πήγε ξανά στη λαϊκή.

Μάλιστα, εκεί που συνελήφθη, αναρτήθηκε από κατοίκους ένα μήνυμα που έγραφε: «Γιαγιά Σουζάνα! Η Ελλάδα και οι Έλληνες ντρεπόμαστε για την περιπέτειά σου και σου ζητάμε ταπεινά συγγνώμη».



Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Open, συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ σημείωσαν ότι οι συνάδελφοί τους ήταν υποχρεωμένοι να συλλάβουν την 90χρονη και να της επιβάλουν πρόστιμο.



Σύμφωνα με τις εικόνες που κάνουν το γύρο των social media, οι αρχές ζητούσαν από την 90χρονη 200 ευρώ για την… παράβαση που έκανε. Ποια είναι αυτή;




Θυμίζουμε ότι η γυναίκα συνελήφθη επειδή πούλαγε στο δρόμο, τερλίκια (πλεκτές παντόφλες) που έφτιαχνε η ίδια. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει κανέναν πόρο οικονομικό. Στην ίδια οικονομική κατάσταση είναι και ο σύζυγός της ο οποίος είναι στο σπίτι με οξυγόνο.


Η κόρη του ζευγαριού που είχε μιλήσει στο NewsIT.gr είχε αποκαλύψει μάλιστα, ότι όσες ώρες οι αστυνομικοί είχαν την 90χρονη στο τμήμα, την είχαν με μόνο ένα ποτήρι νερό.



Σύμφωνα με το έγγραφο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, το πρόστιμο που καλείται τώρα να πληρώσει η γυναίκα (η οποία δεν έχει έσοδα από πουθενά) είναι 200 ευρώ.

Όσο την «αιτιολόγησή»; Τα …αποδεικτικά τού «εγκλήματος» είναι 4 μεγάλες μαντήλες, 7 μικρές μαντήλες,
10 ζευγάρια πλεκτές κάλτσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου