Σάββατο, Μαρτίου 23, 2019

Ουτρέχτη: «Το μίσος δεν έχει καμία θέση εδώ»! Το μήνυμα του δημάρχου για τα θύματα της επίθεσης – video




Χιλιάδες άνθρωποι με κόκκινα και λευκά λουλούδια πραγματοποίησαν πορεία στην Ουτρέχτη για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στο μακελειό στην Ουτρέχτη με δυο εξ αυτούς να παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.


«Περπατάμε… για να στηρίξουμε τις οικογένειες των θυμάτων, να εκφράσουμε τη συμπόνια μας και να στείλουμε το μήνυμα ότι ναι, και στην Ουτρέχτη δεν υπάρχει θέση για το μίσος και τη βία» εξήγησε ο δήμαρχος Γιαν φαν Ζάνεν σε μια ομιλία που εκφώνησε πριν από την πορεία.

Ο 37χρονος Γκοκμέν Τανίς, με καταγωγή από την Τουρκία, κατηγορείται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι διέπραξε την επίθεση έχοντας τρομοκρατικά κίνητρα, ενώ σήμερα οι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ότι παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον ενός δικαστή, κάνοντας γνωστό ότι έδρασε μόνος.





Νεκροί από τις σφαίρες του Τανίς στην Ουτρέχτη έπεσαν μια 19χρονη, ένας 28χρονος και ένας 49χρονος, πατέρας δύο παιδιών. Το παρών στην πορεία έδωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας ,Μαρκ Ρούτε καθώς και οι δήμαρχοι του Ρότερνταμ, του Άμστερνταμ και της Χάγης. Αλλά και ποδοσφαιριστές, νέοι, μέλη εκκλησιαστικών οργανώσεων, μουσουλμανικών οργανώσεων, μιας αντιισλαμικής οργάνωσης, διασώστες των πρώτων βοηθειών και χιλιάδες πολίτες από την Ουτρέχτη και κάθε γωνιά της Ολλανδίας.photo Reuters



Έπειτα από αίτημα της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων, ο μουσικός Μάρτιν φαν Ντόορν ερμήνευσε το τραγούδι του «If the Morning Never Comes».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου