Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019

Ρουμανία: Ισόβια κάθειρξη για τους βιαστές μετά τη δολοφονία της 15χρονης...




Η Ρουμανία θα εγκρίνει έκτακτο διάταγμα, που θα προβλέπει την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης ως τιμωρία για...

τον βιασμό και την παιδεραστία, δήλωσε την Πέμπτη, η πρωθυπουργός Βιορίτσα Νταντσίλα, ημέρες μετά την απαγωγή και δολοφονία μιας 15χρονης, μια υπόθεση που σόκαρε τη χώρα.

Ο Γκιόργκι Ντίνκα, ένας 65χρονος μηχανικός στην πόλη Καρακάλ, στη νότια Ρουμανία, ομολόγησε ότι σκότωσε την Αλεξάντρα Μακεσάνου, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στις 24η Ιουλίου, και μια 18χρονη που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο.

«Έχω μηδενική ανοχή στην έλλειψη ανθρωπιάς και σεβασμού προς τους πολίτες» υπογράμμισε η Ντανσίλα παρουσιάζοντας σε δημοσιογράφους τα σχέδια της κυβέρνησής της.

Οι παιδεραστές και βιαστές που κρίνονται ένοχοι στη Ρουμανία αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως 7 και 12 χρόνια αντιστοίχως. Στην περίπτωση που το θύμα πεθάνει, οι βιαστές βρίσκονται αντιμέτωποι με κάθειρξη 18 ετών.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας, Νικόλαε Μόγκα, παραιτήθηκε μετά την αποτυχία της αστυνομίας να σώσει την Αλεξάντρα, οι απεγνωσμένες κλήσεις για βοήθεια της οποίας αγνοήθηκαν.

Η Αλεξάντρα, 15 ετών, είχε τηλεφωνήσει τρεις φορές την Πέμπτη στο νούμερο έκτακτης ανάγκης 112 για να καταγγείλει ότι ένας άνδρας την είχε απαγάγει και βιάσει, δίνοντας στοιχεία για το μέρος όπου την είχε οδηγήσει.

Η αστυνομία, εντούτοις, χρειάστηκε 12 ώρες για να εντοπίσει το σπίτι, κατόπιν περίμενε έως την αυγή για να κάνει έφοδο, επικαλούμενη νομικά εμπόδια.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, ο 65χρονος ανακρίνεται και για τη δολοφονία ενός τρίτου κοριτσιού, το αποκεφαλισμένο πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε πάρκο στην Κράϊόβα (νότια), μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2015.

Ο Μόγκα, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα πολύ πρόσφατα, είναι ο τρίτος κατά σειρά υψηλόβαθμος αξιωματούχος που παραιτείται σε σχέση με την υπόθεση, μετά τον αρχηγό της αστυνομίας Γιόαν Μπούντα και τον διευθυντή της ειδικής υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών (STS) Γιόνελ Βασίλκα.

Τρεις επικεφαλής της αστυνομίας του διαμερίσματος Ολτ, στο οποίο ανήκει η πόλη Καρακάλ, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ οκτώ αστυνομικοί βρίσκονται στο στόχαστρο πειθαρχικών διαδικασιών για παραλείψεις στην έρευνα...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου