Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2019

ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ..


Σχετική εικόνα


Ήταν μία ακραία περίπτωση αυτό που συνέβη στο μικρό νησί του Πόρου, με την πτώση του ελικοπτέρου. Το τραγικό δυστύχημα αντιμετωπίσθηκε άμεσα, όπως άμεσα αντιμετωπίσθηκε και η διακοπή ρεύματος, σε ολόκληρο το νησί.

Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση άμεσης αντίδρασης, τόσο του κρατικού μηχανισμού, όσο και της δημοτικής αρχής, μίας περιοχής. Κι επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι σε παρόμοιες αντιδράσεις, καλό θα ήταν να καταγραφούν τα εξής:

-Ο κρατικός μηχανισμός -ιδιαιτέρως η γραμματεία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών- λειτούργησε άψογα. Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, έφθασαν στην διώρυγα μεταξύ Πόρου-Γαλατά, όπου και είχε συμβεί το δυστύχημα, ταχύπλοα του λιμενικού με δύτες και εμπειρογνώμονες.

-Σχεδόν μετά από μία ώρα, ξεκίνησαν ηλεκτρογεννήτριες για να έλθουν στο νησί, όπου δεν υπήρχε ρεύμα .

-Άμεση ήταν και η κινητοποίηση της δημοτικής αρχής, που συνέδραμε από την πρώτη στιγμή στις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού.

-Εντυπωσιακή –το δημοσιογραφικό ένστικτο, μαθημένο σε πονηρές καταστάσεις, ακόμα ψάχνει να βρει πως διάολο συνέβη, αυτό που υπογραμμίζουμε- η παρουσία των αστυνομικών αρχών, που με περιπολικά και μοτοσικλέτες, κτένιζαν όλο το νησί όλο το βράδυ της πρώτης ημέρας του δυστυχήματος. Δύσβατες περιοχές, που οι κάτοικοι τους είχαν να δουν αστυνομικό όχημα, καμία…δεκαετία, καθόντουσαν αποσβολωμένοι και κοιτούσαν τα….«μπλε καρούμπαλα» στα στενοσόκακα που γυρνούσαν γύρω γύρω, μέχρι το πρωί…

Υπογραμμίζεται η στωικότητα, υπομονή και κατανόηση των κατοίκων του Πόρου, που βοήθησαν όπου μπορούσαν και κυρίως στήριξαν την παρουσία στο νησί των αλλοδαπών τουριστών.

Ένα μοντέλο πρότυπο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, λειτούργησε άψογα στον Πόρο. Μπράβο σε όλους, τα προβλήματα είναι πολλά, θα συνεχισθούν, αλλά οι συνεχείς προσπάθειες, θα τα επιλύσουν.

Μεγάλο μπράβο σε όλους από ένα…. ταπεινό ιστολόγιο, που ιδιαίτερα αυτό… έχει κάποια σημασία να το λέει…. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου