Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2019

Εξώδικα και απειλές κατά της «Αυγής»...




Με εξώδικα σε βουλευτές και απειλές σε εφημερίδες εγκαινιάζει η Ειρήνη Σταματούδη τη νέα της θέση ως προέδρου της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συγκρότησε προχθές η υπουργός Πολιτισμού για τη διαχείριση όλων των ζητημάτων που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα, υποκαθιστώντας ουσιαστικά τον...
Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος με χθεσινή δήλωσή του, μετά το εξώδικο που έλαβε από την κ. Σταματούδη, επισημαίνει την πολιτική διάσταση του ζητήματος. «H κ. Σταματούδη με το εξώδικο που μου απέστειλε προσπαθεί ν’ αποποιηθεί κάθε κριτική που συνοδεύει τον διορισμό της σε δημόσια θέση και μάλιστα με Υπουργική Απόφαση. Κατανοούμε την αμηχανία της. Περιμέναμε πολιτική απάντηση από την κ. Μενδώνη και όχι εξώδικο από την κ. Σταματούδη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προφανώς εν πλήρει συγχύσει, η Ειρήνη Σταματούδη ξεκίνησε τη θητεία της ως προέδρου της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής αποστέλλοντας εξώδικο στον βουλευτή και τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρολιάκο διότι με προχθεσινή δήλωσή του χαρακτήρισε «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» τον νέο διορισμό της υπενθυμίζοντας πως «η κ. Σταματούδη παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από τη θέση της διευθύντριας του ΟΠΙ, μετά την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού, η οποία ζητούσε την αποπομπή της. Βασική αιτία της αρνητικής εισήγησης ήταν η αποκάλυψη («Έθνος της Κυριακής», 5.8.2018) ότι ο ΟΠΙ είχε δεχτεί δωρεά ύψους 120.000 ευρώ από την ΑΕΠΙ, την οποία υποτίθεται πως όφειλε να ελέγχει».

Εκτός όμως από το εξώδικο που έστειλε στον Πάνο Σκουρολιάκο, απειλεί και την «Αυγή» ζητώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, να κατεβάσει από την ιστοσελίδα της τη δήλωση του τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου