Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2019

ΠΑΟΚ – Λαμία: «Διέλυσε» τους Λαμιώτες σε ένα δεκάλεπτο στην επιστροφή του o Βιεϊρίνια






Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της Λαμίας στην Τούμπα, την οποία «διέλυσε» στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα φτάνοντας από νωρίς στο τελικό (). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνεχίζει έτσι την καταδίωξη του Ολυμπιακού στην κούρσα του τίτλου ενώ κράτησε για πρώτη φορά φέτος ανέπαφη την εστία του σε ένα ματς που είχε επίσης την ιδιαιτερότητα της επιστροφής του Αντελίνο Βιεϊρίνια στην ενεργό δράση μετά από έξι μήνες.

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος “σκόρπισε” στους πέντε ανέμους τη Λαμία σε μία ξεχωριστή βραδιά καθώς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά από έξι μήνες, ο αρχηγός Αντελίνο Βιεϊρίνια που μπήκε ως αλλαγή και αγωνίστηκε για λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή ήξερε ότι η νίκη κόντρα στη Λαμία είναι το μοναδικό αποδεκτό αποτέλεσμα ενώ ήθελε να διατηρήσει και να αυξήξει το εξωπραγματικό αήττητο των 42 πλέον αγώνων.

Έτσι κι έγινε αφού οι πρωταθλητές μετέτρεψαν, από το πρώτο ημίχρονο, το ματς σε παράσταση για ένα ρόλο σημειώνοντας τρία γκολ στις πρώτες τρεις τελικές προσπάθειες που επιχείρησαν με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 3-0 μόλις στο 11ο λεπτό!

Ο Μίσιτς στο 2’έκανε μακρινό σουτ με τη μπάλα να “σκάει” μπροστά στον Βελλίδη και να τον ξεγελά καταλήγοντας στα δίχτυα για 1-0. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιαννούλης σέντρα και ο Λημνιός έπιασε δύσκολη κεφαλιά την οποία εκτίμησε επίσης λάθος ο τερματοφύλακας της Λαμίας με αποτέλεσμα να σημειωθεί το 2-0.

Η Λαμία έμοιαζε σαστισμένη μη μπορώντας να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή της ενώ ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι είχε ήδη προβάδισμα ασφαλείας συνέχισε να πιέζει.

Κάπως έτσι το τρίτο γκολ ήρθε φυσιολογικά και ήταν και… χάρμα οφθαλμών αφού ο Σβιντέρφσκι, που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά από γύρισμα του Στοχ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας με περίτεχνο τακουνάκι και επί της ουσίας σφράγισε τη νίκη από νωρίς για τον “Δικέφαλο του Βορρά”.

Το 3-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου αφού ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα έχοντας ελάχιστες καλές στιγμές ενώ η Λαμία δεν κατάφερε να αντιδράσει με κάποιον τρόπο.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για τους φιλοξενούμενους αφού έχασαν το βασικό τους τερματοφύλακας με τραυματισμό, με τον Κάτσικα να περνάει στη θέση του Βελλίδη ενώ στο 54′ τραυματίστηκε και ο Αντέτζο παραχωρώντας τη θέση του στον Τζανετόπουλο. Έτσι ο Σωτήρης Αντωνίου ολοκλήρωσε νωρίς τις αλλαγές του αφού στο ημίχρονο είχε αντικαταστήσει και τον Μπεχαράνο με τον Μπουλούλη.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε πάντως χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, αν εξαιρέσουμε το σουτ του Σφιντέρφσκι που βρήκε στο δοκάρι του Κάτσικα στο 77′ αλλά και την κεφαλιά του Κρέσπο, που είχε την ίδια κατάληξη, στο 89′ με τον Ίνγκασον να παίρνει μάλιστα το ριμπάουντ αλλά να αποτυγχάνει να σκοράρει σε κενή εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο πάντως ξεχώρισε κυρίως για την επιστροφή του Βιεϊρίνια στην ενεργό δράση μετά από έξι μήνες. Ο Πορτογάλος πέρασε σαν αλλαγή στη θέση του Λημνιού στο ματς, στο 84′, παίζοντας ως αριστερό χαφ για τα εναπομείναντα λεπτά και ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες της Τούμπας, ο οποίος εκτός από τη νίκη χάρηκε και στην επιστροφή του αρχηγού της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου