Τετάρτη, Νοεμβρίου 13, 2019

Η Αχτσιόγλου διαψεύδει...



...τον επανυπολογισμό των επικουρικών...

ΒΙΝΤΕΟ


«Προκλητική» και «επικίνδυνη» χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η Έφη Αχτσιόγλου, ανέλυσε τη «σύγχυση» που επικρατεί γύρω από τον νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις και σχολίασε την...
προανακριτική με ένα ερώτημα για τον Αντώνη Σαμαρά.

«.Υπάρχει σύγχυση γύρω από τις συντάξεις Κάνουν λάθος τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν μια ανακοίνωση που έβγαλε χθες το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το οποίο επίσης κάνει λάθος. Ο νόμος έχει εφαρμοστεί κανονικά. Σύμφωνα με αυτόν, ο ασφαλιστικός νόμος του Κατρούγκαλου, είχε έναν τρόπο επανυπολογισμού των καταβαλλόμενων μέχρι το 2015 συντάξεων, που εκεί αν ήταν άνω των 1.300 ευρώ, άθροισμα κύριας και επικουρικής επέρχονταν κάποιες περικοπές, αν ήταν κάτω δεν επερχόταν καμία περικοπή. Αυτό έχει γίνει προκειμένου να αντικαταστήσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείματος που θα οδηγούσε σε περικοπές της τάξης του 30% οριζοντίως.

Είναι άλλο ζήτημα ο επανυπολογισμός που έγινε στις καταβαλλόμενες συντάξεις μέχρι το 2015 και άλλο ζήτημα ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που γίνεται από 1/1/2015 και εντεύθεν. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων λέει ότι παρανόμως υπάρχει άλλος τρόπος για τον έναν και άλλος για τον άλλον, ενώ στην πραγματικότητα είναι απολύτως σύννομο. Είναι λάθος και είναι κρίμα γιατί παραπλανούν τον συνταξιούχο αυτού του τύπου οι ανακοινώσεις. Δεν λέω ότι το έκαναν σκόπιμα, αλλά χρειάζεται μια νομική συμβουλή σε αυτά τα πράγματα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Για την κατηγορία της κ. Κεραμέως ότι στηρίζει εκείνους που έκοψαν με αλυσοπρίονο το λουκέτο της ΑΣΟΕΕ: «Αυτό που έγινε στο πανεπιστήμιο είναι τραγικό. Το ότι μπήκαν τα ΜΑΤ και άσκησαν απρόκλητη επίθεση σε τουλάχιστον 200 φοιτητές. Οι φοιτητές διεκδίκησαν να κάνουν τη γενική τους συνέλευση. Η κατάσταση που έγινε μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και τη θεωρώ και πάρα πολύ επικίνδυνη. Παροξύνει η κυβέρνηση μία ένταση».

Για το ότι στο υπόγεια βρέθηκαν «υλικά πολέμου»: «Το γεγονός ότι πάμε να συνδέσουμε τα ευρήματα της αστυνομίας στο υπόγειο με αυτήν την εικόνα των 200 φοιτητών είναι εσφαλμένη προσέγγιση. Οι 200 φοιτητές που δεν είναι τρομοκράτες, έκαναν μια διαμαρτυρία. Έχει γίνει μια προσπάθεια από την κυβέρνηση όλα αυτά τα γεγονότα να συνδεθούν στην κοινή γνώμη και να υπάρχει μια σύγχυση με τα αποτελέσματα της αντιτρομοκρατικής την Κυριακή, με τα αντικείμενα στο Πολυτεχνείο, με τους φοιτητές. Όλα αυτά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό είναι τρομερά προκλητικό. Είναι προβληματικό μέσα στα πανεπιστήμια να υπάρχει χώρος που να υπάρχουν δοκάρια, αντικείμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα κλπ. Αυτό είναι άλλο ζήτημα από τους 200 φοιτητές».

Για το αν υπάρχει συγκρουσιακό κλίμα: «Αυτό έχει καλλιεργηθεί από την κυβέρνηση. Εγώ δεν θα έβγαζα ποτέ τον πολιτικό υπεύθυνο έξω από αυτή τη συζήτηση. Εκτιμώ ότι η προσπάθεια που κάνει η ΝΔ, έχει να κάνει με το ότι είχε ένα τεράστιο πρόβλημα με τη διαχείριση του προσφυγικού, είχε ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα με ακροδεξιές εξαλλοσύνες και την ίδια στιγμή μια ομολογία αδυναμίας διαχείρισης ενός κορυφαίου ζητήματος και έρχεται προκειμένου να τουμπάρει ως αντιπερισπασμό…».

Για την προανακριτική: «Από τη ΝΔ ακούμε ότι υπήρξε υπερτιμολόγηση των φαρμάκων, αλλά ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη. Η τιμολόγηση υπογράφεται μετά από υπουργική απόφαση. Υπήρχε τεράστια ζημία του δημοσίου. Άρα έχουμε ζήτημα απιστίας εκεί. Αν αυτό έχει παραγραφεί είναι άλλο θέμα. Μεθαύριο στην Ολομέλεια που θα ασκήσει το τελικό εισαγγελικό καθήκον. Θα ψηφίσει ο κ. Σαμαράς; Προφανώς, δεν θα τον αποκλείσουμε από το να ψηφίσει. Ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο μηνυτής; Είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στον μηνυτή να ψηφίσει, αλλά να μην επιτρέπουμε στα μέλη της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν στην επιτροπή;»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου