Κυριακή, Ιανουαρίου 26, 2020

Ντόναλντ Τραμπ: «Κι αν χάσετε;»(ΠΥΡΗΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)




Κυριάκος Μητσοτάκης:
«Δεν θα χάσουμε, κ. πρόεδρε»


Είναι το κομμάτι του διαλόγου, το οποίο ομολογουμένως, αποτελεί και το κορυφαίο σημείο του ταξιδιού, του Κυριάκου Μητσοτάκης, στις Η.Π.Α.

Δυστυχώς, τα φώτα της κοινής γνώμης, έπεσαν επάνω στην απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μία απάντηση, που δεν χωρά αμφισβητήσεις και ήταν υπεύθυνη και ξεκάθαρη.
Λέμε όμως δυστυχώς, διότι, παραδόξως, κανείς δεν ασχολήθηκε με την ερώτηση που απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ, στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Αν αναλύσουμε την ερώτηση του, θα δούμε πως μπορεί να συγκροτείτε με τρεις μόνο λέξεις, εμπεριέχει όμως πολλά συμπεράσματα, όσον αφορά τον διάλογο που προηγήθηκε και κυρίως, τις θέσεις των Η.Π.Α., σε μία επικείμενη σύρραξη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Και ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν αναρωτιέται ''κι αν χάσετε;'', χρησιμοποιώντας, μελλοντικό χρόνο, δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για μία οδυνηρή, για τη χώρα μας κατάληξη, θεωρούμε πως ξεκαθαρίζει απόλυτα, πως σε μία τέτοια περίπτωση, μιας σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, εμείς ως Ελλάδα, δεν θα πρέπει να ελπίζουμε σε βοήθεια από αυτόν.
Και πως θα πρέπει ο σχεδιασμός μας, είτε της αποφάσεως, είτε των ενδεχομένων της εξέλιξης που θα έχει, να μην περιλαμβάνει καμία μάταιη ελπίδα.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, από τη στιγμή που ο Τραμπ πήρε τόσο ξεκάθαρη θέση, τα ευχάριστα ''τηλεγραφήματα'' του Πομπέο, πάνε αυτομάτως στον κάλαθο των αχρήστων.
Καθώς δεν είναι δυνατόν, κανένας Πομπέο να εκφράσει διαφορετικά τον Τραμπ, όταν προηγουμένως έχει εκφραστεί ο ίδιος.

Και τώρα, ερχόμαστε εμείς οι ''κακοί'' να ρωτήσουμε και πάλι, αυτό που ρωτάμε εδώ και τόσο καιρό:
Τί κερδίζει η Ελλάδα από την απόλυτη προσήλωση της, σε βαθμό παρεξηγήσεως μάλιστα, στις ταγές των Η.Π.Α.;
Μήπως έφτασε η ώρα να στείλουμε στον αγύριστο τους παρακμιακούς, τζαμπατζήδες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου