Κυριακή, Ιανουαρίου 26, 2020

«Κλείδωσε» η αποστολή των Patriot στη Σαουδική Αραβία





Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, συζήτησε και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αποστολή μία συστοιχίας του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Όπως αναφέρει το enikos.gr, πλέον δρομολογούνται οι διαδικασίες τάχιστα και η αποστολή των Patriot ίσως γίνει ακόμη και μέσα στον Φεβρουάριο.

Σε ό,τι αφορά τις φωνές που ακούγονται περί δημιουργίας «τρύπας» στην αεράμυνα, πηγές του «ελληνικού πενταγώνου» διαβεβαίωναν ότι ποτέ δεν θα έκανε κανείς την παραμικρή κίνηση που θα δημιουργούσε όχι απλά έλλειμμα αλλά θα απομείωνε έστω την αμυντική θωράκιση της χώρας. Βεβαίως, υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες που δεν είναι αποδεσμεύσιμες.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επί του θέματος υπάρχει πλήρη συνεννόηση μεταξύ Νίκου Δένδια και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου αλλά και το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ. Κι όπως μας επεσήμανε η αρμόδια πηγή, η απόφαση είναι ως αποτέλεσμα «απόλυτης συμφωνίας και δεν υπάρχει η παραμικρή διαφοροποίηση».

Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου