Κυριακή, Μαρτίου 29, 2020

Παραμένει στην φυλακή ο Παπαντωνίου – Δεν έχει να πληρώσει την εγγύηση





Ο πρώην υπουργός κρατείται από τον Οκτώβριο του 2018


Παραμένει στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς σύμφωνα με τον συνήγορο του αδυνατεί να καταβάλει τη χρηματική εγγύηση των 150 χιλιάδων ευρώ που ορίστηκε.


Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στις 20 Μαρτίου, καθώς σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνεται το 18μηνο ανώτατο όριο κράτησής του.

Το Συμβούλιο όρισε επίσης και τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που κατοικεί ο κ. Παπαντωνίου.


Όπως είπε, ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «στην περίοδο του δράματος του κορονοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η Πολιτεία μελετά τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά από 17 μήνες κράτησης του κ. Παπαντωνίου ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εξωφρενικής εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών».

Ο πρώην υπουργός βρίσκεται στη φυλακή από τις 23 Οκτωβρίου 2018, οπότε και είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές για ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που κατά τη δικογραφία αποτελεί «δώρο» που έλαβε από την εταιρεία που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003. Στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενη και η σύζυγός η οποία είχε κριθεί προφυλακιστέα την ίδια ημέρα με τον σύζυγο της μετά την απολογία της και αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου