Πέμπτη, Απριλίου 02, 2020

Κορωνοϊός | Πώς η 26χρονη δασκάλα με διαβήτη & ασθένεια που επηρεάζει τους πνεύμονες νίκησε τον Covid-19




Η Σάρα Χολ πάσχει από διαβήτη τύπου 1 αλλά και από μία ασθένεια που ονομάζεται A1AT η οποία επηρεάζει τους πνεύμονες και το ήπαρ.


`Αρχισε να μην αισθάνεται καλά στις αρχές του Μαρτίου, αλλά απέδωσε την κόπωση που ένιωθε στην πίεση από την διδασκαλία. Μιλώντας στην Daily Telegraph δήλωσε ότι άρχισε να παρατηρεί ότι αισθάνεται πιο ευαίσθητη στο κρύο. Μια μέρα δε, ανέπτυξε βήχα με αποτέλεσμα να την συμβουλεύσουν από την εργασία της να απομονωθεί για 14 μέρες.

Αφού κάλεσε στο 111 του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, η ίδια αλλά και εκείνοι που την εξυπηρετούσαν στην άλλη άκρη της γραμμής άρχισαν να υποψιάζονται ήταν φορέας του ιού.


Η Σάρα άρχισε να έχει διαρκείς τάσεις λιποθυμίας ωστόσο προσπάθησε να παραμείνει ήρεμη, να καταναλώνει πολλά υγρά και να μην σκέφτεται την Covid-19.



Δύο μέρες αργότερα, νόμιζε ότι θα ανέκαμπτε, η αναπνοή της γινόταν ευκολότερη και ο πυρετός είχε υποχωρήσει. Το απόγευμα της δεύτερης μέρας όμως άρχισε να ιδρώνει, να κάνει εμετούς, να βήχει, να μην μπορεί να ανασάνει και να νιώθει ότι χάνει τις αισθήσεις της. Ο πυρετός της ανέβαινε και έπεφτε και μέχρι το τέλος της ημέρας είχε κάνει εμετό 4 φορές.


Δεν ήταν βέβαιη αν θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο, μην θέλοντας ταυτόχρονα να κολλήσει τον ιό και σε κάποιον άλλο. Παρά το γεγονός ότι αισθανόταν άρρωστη συνέχισε την εργασία από το σπίτι στέλνοντας εργασία στους μαθητές και σχεδιάζοντας τα μαθήματα. Περίμενε μέχρι το βράδυ της επόμενης μέρας. Στις 7 μ.μ. κάλεσε ξανά το 111 για να της πουν ότι πρέπει να περιμένει 9 ώρες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο και να την εξετάσει το πλήρωμά του.

Στις 2 τα ξημερώματα, η Σάρα ήταν ακόμα στην αναμονή. Έλαβε μία τρίτη κλήση από την οποία είχε την αίσθηση ότι ο τηλεφωνητής προσπαθούσε να την πείσει να ακυρώσει το ασθενοφόρο. Το τηλέφωνο πήρε ο φίλος της καθώς η ίδια δεν μπορεί πλέον να μιλήσει λόγω της δύσπνοιας και τους είπαν ότι η αναμονή θα είναι μακρά και διπλοτσεκάρουν αν όντως χρειάζεται ασθενοφόρο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, στις 4 τα ξημερώματα δέχεται τέταρτη κλήση και ο τηλεφωνητής την ενημερώνει ότι το ασθενοφόρο απέχει ακόμα ώρες από το να φτάσει στο σπίτι της, και ότι δεν μπορεί να πάρει ταξί μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας γιατί αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία άλλων.

Στις 5 το πρωί έφτιαξαν τη βαλίτσα και πήγαν στο Royal Free Hospital, όπου την επόμενη μέρα βγήκε θετική στον κορωνοϊό.

Καθώς ήταν έντονα αφυδατωμένη, στο νοσοκομείο της χορήγησαν υγρά και στη συνέχεια την έστειλαν στο σπίτι της. Μία εβδομάδα αφού έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα πρώτα συμπτώματα, τελικά άρχισαν να υποχωρούν και παρά το γεγονός ότι έπασχε από πνευμονική πάθηση και διαβήτη, η Σάρα κατάφερε τελικά να νικήσει τον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου