Τρίτη, Μαΐου 19, 2020

Rock and roll στην Βουλή για τη Novartis...Σκληρές κόντρες (Live)

LIVE BINTEO...

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα η πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την «επέκταση του κατηγορητηρίου» για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Την πρόταση στηρίζει και το Κίνημα Αλλαγής

«Αποσπασματικά βγάζετε προσωρινό πόρισμα, εν πλω των εργασιών της επιτροπής. Θα βρεθείτε εκτεθειμένοι με...



τις δεκάδες ακυροτήτων αυτής της διαδικασίας. Αυτή η υπόθεση, να ξέρετε, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε κανένα δικαστικό συμβούλιο», προειδοποίησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο Σπύρος Λάππας και κατηγόρησε τη Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής για επιθέσεις σε βάρος των λειτουργών της Εισαγγελίας Διαφθοράς και ανηλεή πόλεμο για να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των προστατευομένων μαρτύρων.


Για την πρόταση διεύρυνσης, ο κ. Λάππας επεσήμανε ότι απαγορεύεται όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η προδικασία, να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά των εργασιών της ειδικής επιτροπής. «Πάσχει από ακυρότητα η διαδικασία. Κουρελιάζετε το νόμο. Φέρνετε την πρόταση με βάση μια μήνυση ενός επιχειρηματία στην οποία έχει συμπεριλάβει απόρρητα πρακτικά της επιτροπής. Πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα αυτά, διότι πρέπει να διερευνηθεί πώς έφτασαν στα χέρια ενός ιδιώτη τα πρακτικά της επιτροπής;», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τις καταθέσεις των εισαγγελικών λειτουργών σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για αντιθεσμικές πιέσεις, σχολίασε ότι θυμήθηκαν παρεμβάσεις 1, 2, 3, 4, 5, 6 χρόνια μετά, από τότε που ισχυρίζονται ότι τις υπέστησαν.




Νωρίτερα, ο εισηγητής της Ν.Δ. στην επιτροπή, Θανάσης Πλεύρης, ανέπτυξε στην Ολομέλεια την πρόταση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, ομολογώντας ότι στην εκστρατεία τους αυτή, κινητοποίησαν, μεταξύ άλλων, υπόδικους, όπως και «μάρτυρες» άλλων υποθέσεων, μια και η συγκεκριμένη δεν παρείχε τεκμηριωμένα στοιχεία της πάση θυσία ενοχής.




Ο κ. Πλεύρης λοιπόν ανέφερε ότι η πρόταση στηρίζεται στις καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών και ενός ιδιώτη:




-της Ελένης Ράικου, για τις συνθήκες παραίτησής της.

-του Ιωάννη Αγγελή για την παραίτησή του από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς και την προσωποποίηση του «Ρασπούτιν».

-της Γεωργίας Τσατάνη για την πειθαρχική της δίωξη για την υπόθεση Βγενόπουλου, επειδή δεν ενέδωσε, κατά δήλωσή της, στην απαίτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού, να επιστρέψει τη δικογραφία στην Ελένη Ράικου.

-του Παναγιώτη Αθανασίου για τις «πιέσεις» Παπαγγελόπουλου, να στοχοποιηθούν πρόσωπα από τον Οικονομικό Εισαγγελέα.

-του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για συνάντηση στο Μαξίμου, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για ανοιχτές ποινικές υποθέσεις του επιχειρηματία και τον συμβιβασμό του στην μακροχρόνια αντιδικία -του με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

-Ως μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής «έχω πειστεί απόλυτα» από όσα καταγγέλθηκαν σε αυτή από ιδιώτες, εισαγγελικούς λειτουργούς και άλλους... Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν τους ακούσαμε. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, με ισχυρό βεβαίως, όπως είπε, το κριτήριο αθωότητας.




Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., η βαρύτερη ζημιά που προκάλεσαν οι εμπνευστές της σκευωρίας είναι τα «σύννεφα αμφισβήτησης» της Δικαιοσύνης. Είναι ιστορικό καθήκον της Βουλής να εγγυηθεί ότι θα επανορθώσει το κράτος δικαίου, «χωρίς αίσθημα εκδίκησης» είπε ο κ. Κεγκέρογλου, σημειώνοντας ότι δεν είναι προσωπική υπόθεση, «ούτε των στελεχών μας που χτυπήθηκαν».
















πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου