Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΘΡΑΚΗ «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ» ΘΕΛΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!




Σε αυτό δεν θα έχει καμία διαφωνία και ο… Ερντογάν!

«Η Ξάνθη, η Θράκη γενικότερα, υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας, μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την αντιφώνησή της στην τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότισσα Ξάνθης.


Ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης της απένειμε το χρυσό Μετάλλιο της πόλης και παίρνοντας τον λόγο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε το γεγονός ότι κατάγεται από την περιοχή, λέγοντας: «Οι προκαταλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ ούτε μπορούν να βοηθήσουν τώρα που οι σύγχρονες κοινές προκλήσεις, όπως αυτές των επιδημιών, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και της κλιματικής αλλαγής ξεπερνούν σύνορα και ηπείρους…»

Ειδικότερα για την Θράκη επισήμανε ότι η γεωγραφική θέση και ο «διασυνοριακός» χαρακτήρας της είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα: «Αν αξιοποιηθούν σωστά, η Θράκη μπορεί να αναλάβει ξανά τον ρόλο που για αιώνες διαδραμάτιζε ως πέρασμα, γέφυρα και σταθμός στη διασταύρωση σημαντικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, όπου μετακινούνταν άνθρωποι, ιδέες και εμπορεύματα και συνυπήρχαν ειρηνικά διαφορετικοί πολιτισμοί. Για τον λόγο αυτόν, αποτελεί εθνική προτεραιότητα στο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας να περιλαμβάνεται ειδικό κεφάλαιο για τη Θράκη. Ένα κεφάλαιο που θα αξιοποιεί την γεωγραφική θέση, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού» τόνισε.

Ούτε μια απάντηση για την κατάληψη ελληνικού εδάφους από τούρκους στον Έβρο, ούτε μια λέξη για τις τουρκικές προκλήσεις γενικότερα, από την πρόεδρο της δημοκρατίας! Μόνο «πολυπολιτισμικές» αντιλήψεις και όλα όσα θα ήθελε να ακούσει ο Ερντογάν για να συνεχίσει να θέτει υπό αμφισβήτηση τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου