Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2020

Παπαθανάσης: Δεν σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή την απαγόρευση των πανηγυριών





Δεν υπάρχουν σκέψεις, προς το παρόν, στο κυβερνητικό επιτελείο για απαγόρευση των πανηγυριών παρά τις εικόνες συνωστισμού που είδαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αυτό σημείωσε το πρωί της Πέμπτηε, μιλώντας στον realfm 97,8, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε την απαγόρευση. Παρακολουθούμε στενά και θα ελέγχουμε πολύ τις εκδηλώσεις αυτές, αν όμως, τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται τόσο έντονα και εκτρέπονται προφανώς θα λάβουμε μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν ο κόσμος λειτουργήσει με το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, τότε μπορούν να γίνονται τα πανηγύρια. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να συνωστίζονται τόσοι πολλοί για να χορεύουν αλλά ίσως να το κάνουν ανά παρέες», πρόσθεσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «η κατάργηση του ορίου συγκεκριμένου αριθμού ατόμων στα τραπέζια δεν αφορά στα πανηγύρια και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις».

Τέλος, σχετικά με την άρση των μέτρων για τη μη χρήση μάσκας από τους πελάτες εντός των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα και την κατάργηση του ορίου των έξι ατόμων στα τραπέζια ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι «δεν είναι ακριβώς χαλάρωση. Ανοίγει λίγο ο κανόνας σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να πάει στην εστίαση. Ισχύει μόνο για την εστίαση. Δεν ισχύει για τα πανηγύρια και σε τέτοιες εκδηλώσεις. Καταργήθηκε και η μάσκα για τους πελάτες εντός των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα. Καθώς ανοίγαμε την αγορά παρακολουθούσαμε την πορεία διασποράς του κορωνοϊού, προφανώς δεν είχαμε συμπεριφορές περίεργες εκεί και έτσι ανοίξαμε λίγο τον κανόνα. Δεν βλέπω αλλαγές άλλες μέσα στο καλοκαίρι, πάμε καλά και από όταν άνοιξε η αγορά δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα με τα κρούσματα λόγω του ανοίγματος».

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη ζήτησε να απαγορευτούν τα πανηγύρια.

«Πανηγύρι με απόσταση δε γίνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου