Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020

Πάτρα: Έφτασε το πρώτο πλοίο από Ιταλία με τουρίστες – Έτσι γίνονται οι έλεγχοι στο λιμάνι




To μεσημέρι της Πέμπτης (02/07) έφτασε το πρώτο πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας, στο οποίο επιτρεπόταν η είσοδος τουριστών, μετά το άνοιγμα των συνόρων.


Ο κατάπλους ήταν προγραμματισμένος για τις 12.30 και το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία, έδεσε στο νέο λιμάνι της Πάτρας, φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες στην περιοχή, μετά το άνοιγμα των συνόρων.

Όπως γίνεται σε όλα τα σημεία εισόδου στη χώρα, οι εισερχόμενοι στην Ελλάδα πέρασαν από ελέγχους και καταγράφηκαν τα στοιχεία τους. Οι τουρίστες, ξεκινώντας το ταξίδι τους καλούνται να συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα, η οποία αξιολογείται κατάλληλα από τις ειδικές επιτροπές και ανάλογα με το πόρισμα, θα φέρει έναν κωδικό. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία είναι υποχρεωτική.

Οι πληροφορίες θα συγκεντρώνονται σε μια βάση δεδομένων και μέσω της ανάλυσής τους κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode βάση του οποίου, κατά την επίσκεψή του, τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που θα βρίσκονται στο λιμάνι, θα αποφασίζουν εάν πρέπει να ελεγχθούν ή όχι.



Στην περίπτωση των ελέγχων, οι τουρίστες θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής, βάσει πάντα των σχετικών πρωτοκόλλων προστασίας και ασφάλειας. Σε περίπτωση που το δείγμα βγει αρνητικό τότε οι τουρίστες θα συνεχίζουν το ταξίδι τους. Στην περίπτωση που βγει θετικό, τότε θα φιλοξενούνται σε 14ήμερη καραντίνα όπως επιβάλει το πρωτόκολλο.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και του Κατακόλου, που υπάγονται στη διοικητική περιφέρεια της 6ης ΥΠΕ.

















Πηγή: pelop.gr

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου