Σάββατο, Αυγούστου 08, 2020

Κυβέρνηση και ανασχηματισμός: Ζήτω η 4η Αυγούστου.


 



Επρόκειτο να μας συμβεί το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όμως ο πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και αποφάσισε πως οι «διορθωτικές κινήσεις», έπρεπε να ανακοινωθούν σε μια σημαδιακή ημερομηνία, στις 4 Αυγούστου.


Δεν γνωρίζω την σκοπιμότητα της επιλογής της συγκεκριμένης ημερομηνίας, σε κάθε περίπτωση όμως είναι βέβαιο ότι χρειαζόταν το κυβερνητικό σχήμα κάποιο «συμμάζεμα». Επί της ουσίας τώρα, ο μοναδικός «χαμένος» του ανασχηματισμού, μάλλον είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Είδε κι απόειδε λοιπόν ο πρωθυπουργός με την καθημερινή ακατάσχετη τηλεοπτική αδολεσχία του Αδώνιδος, επί παντός επιστητού και έφθασε στο σημείο να διερωτάται (όπως άλλωστε και η πλειονότης των σκεπτομένων πολιτών) αν ο τομέας των επενδύσεων μπορεί να υπηρετηθεί ευδοκίμως μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων ή με την κατεδάφιση παραπηγμάτων.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε την ανάθεση του σημαντικού χαρτοφυλακίου των επενδύσεων στον, αναπληρωτή πλέον υπουργό, κ. Παπαθανάση, αφήνοντας στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τα θέματα εμπορίου θεωρώντας ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, θα βρεθεί σε γνώριμα νερά, όπως λόγου χάριν οι τηλεπωλήσεις, οι γυρολόγοι, κλπ.

Πάντως, εμείς οι πολίτες, περιμένοντας να φανούν τα αποτελέσματα των διορθωτικών κινήσεων του πρωθυπουργού, οφείλουμε να στηρίξουμε το νέο κυβερνητικό σχήμα χειροκροτώντας τα νέα και παλαιά μέλη του, ανακράζοντας «ζήτω η νέα κυβέρνηση της 4ης Αυγούστου».

Ιωάννης Κοντολέων filotimia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου