Σάββατο, Αυγούστου 08, 2020

Οι Τούρκοι δεν φοβούνται τους πολιτικούς μας… Τους στρατιωτικούς μας φοβούνται


 



Δεν κατάλαβα, ειλικρινά, γιατί χαρήκαμε με τη δεύτερη διορθωτική δήλωση ενός συνταξιούχου ναυάρχου που επωμίζεται ρόλο «συμβούλου εθνικής ασφαλείας» και δεσμεύτηκε ότι αν δεχτεί επίθεση η Κύπρος από τους Τούρκους, θα σπεύσουμε στο πλευρό της.


Σιγά τα ωά! Δηλαδή τι έπρεπε να πει; Ότι θα κοιτάμε με τα κιάλια από μακριά; Θα του ξηλώναμε τα γαλόνια επί τόπου. Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνουμε αν δεχτεί επίθεση η Κύπρος, αλλά τι κάνουμε (α) για να μη δεχτεί επίθεση και (β) για να μην απολέσει ντε φάκτο την εθνική κυριαρχία της.

Από τον Γιώργο Χαρβαλιά
«δημοκρατία»

Τι κάνουμε επίσης για να μη δεχτεί επίθεση η Ελλάδα και να μην έρθει αντιμέτωπη με πρόκληση αμφισβήτησης εδαφικής ή θαλάσσιας κυριαρχίας που θα την αναγκάσει να απαντήσει με πραγματικά πυρά. Αυτά τα ερωτήματα έπρεπε να μας απασχολούν και όχι οι πριμαντονισμοί κάθε «εν αποστρατεία» που βγαίνει στα κανάλια, τη μία μέρα λέει έτσι και την άλλη γιουβέτσι.

Δυστυχώς, στα ερωτήματα αυτά που προανέφερα, η απάντηση είναι ότι οι κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων πανηγυρικά και η σημερινή, δεν κάνουν τίποτα για να θωρακίσουν τη χώρα και να βελτιώσουν τη δυνατότητα της ελληνικής αποτροπής. Μυξοκλαίνε ότι δεν φτάνουν τα λεφτά και προσβλέπουν στη βοήθεια των Ευρωπαίων, που άμα ποτέ έρθει η κακιά η ώρα, να μου θυμηθείτε, δεν θα βγαίνουν ούτε στα τηλέφωνα.

Γι’ αυτό και οι Τούρκοι δεν φοβούνται τους πολιτικούς μας. Έχουν καταλάβει ότι είναι της καρπαζιάς και κάνουν αυτά που τους υπαγορεύουν οι Γερμανοί. Τους στρατιωτικούς μας φοβούνται. Τους εν ενεργεία, όχι τους απόστρατους που παριστάνουν τους συμβούλους και τους υπουργούς.

Αυτοί λοιπόν οι εν ενεργεία αλλά και κάποιοι απόστρατοι χαμηλών τόνων, που δεν πουλάνε ιδέες κάθε τρεις και λίγο, έχουν διαμηνύσει στους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου και του Μητσοτάκη, ότι δεν θα αφήσουν να ξεφτιλιστεί η χώρα με νέα Ίμια. Θα πατήσουν τη σκανδάλη και όποιον πάρει ο Χάρος. Είναι θέμα στρατιωτικής τιμής, πρωτίστως όμως πατριωτικής συνείδησης. Το ξέρουν καλά οι Τούρκοι, γι’ αυτό κιοτεύουν. Όχι επειδή θα τους επιβάλει κυρώσεις η Ευρώπη.

Αν όμως το κακό παρ’ ελπίδα συμβεί και η χώρα βρεθεί απροετοίμαστη για να αντεπεξέλθει σε πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία, οι ευθύνες θα είναι των πολιτικών, το ξεκαθαρίζω. Όλων, που από το 2010 έως σήμερα με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες πετσόκοψαν τον αμυντικό προϋπολογισμό, υπακούοντας σε εντολές ξένων. Και θα πρέπει να οδηγηθούν όλοι σε έκτακτο στρατοδικείο. Όχι σε γιαλαντζί επιτροπές και ειδικά δικαστήρια, που τα στήνουν και τα ξεστήνουν οι ίδιοι όπως τους βολεύει.

Για να χρηματοδοτήσει την πολεμική προσπάθεια στη Μικρά Ασία, ο δύστυχος ο Πρωτοπαπαδάκης έκοψε το χαρτονόμισμα στα δύο και δανείστηκε από τον ελληνικό λαό. Και ο λαός αγόγγυστα συνεισέφερε πιστεύοντας στη νίκη και την εθνική ολοκλήρωση.

Παρ’ όλα αυτά ο πατριώτης Πρωτοπαπαδάκης τιμωρήθηκε για την καταστροφή και εκτελέστηκε στο Γουδή. Νομίζουν ότι θα γλιτώσουν σε περίπτωση ήττας ή, ακόμη χειρότερα, αναίμακτης εκχώρησης κυριαρχίας τούτοι εδώ που έκοψαν τις συντάξεις του κοσμάκη και δανείστηκαν από τους ξένους χωρίς να ρωτήσουν τους Ελληνες; Μαύρο φίδι που τους έφαγε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου