Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2020

Βόρεια Ψευδόμακεδονία: Σε λίγο οι Σκοπιανοί θα στήσουν και άγαλμα στον μεγάλο ευεργέτη τους, Κυριακο Μητσοτακη


Την αποθέωση από τον Ζόραν Ζαεφ γνώρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εξηρε τις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού να στηριχθεί η συμφωνία των Πρεσπών αλλά και το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο τρόπος που περίγραψε τον Μητσοτακη ο Ζαεφ με τον οποιο στο πρόσφατο παρελθόν είχε συναντηθεί σε θερμό κλίμα, δεν απέχει και πολύ από την περιγραφή που θα έκανε σε ένα ευεργέτη του κρατιδίου του, τον οποιο από ότι φαίνεται συνάντησε στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Βίντεο από την περσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογο του. Απο τότε φαινόταν ότι υπήρχε μια σχέση πολιτικού πάθους αναμεσα τους.

306448B2 8DCB 4A8A B25F 903628447370

Φωτογραφικο ενθύμιο από τις συγκέντρωσεις για την Μακεδονία με πρωταγωνιστή τον τέως Μακεδονομάχο Αντώνη Σαμαρά.

Βέβαια η στάση του Ζαεφ είναι απολύτως δικαιολογημένη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, όχι μόνο δεν έβαλε βέτο, αλλά μαλιστα έκανε και ότι μπορούσε για να σαμποτάρει το βέτο του Μακρον.

Απολαύστε όσα μελιστάλαχτα είπε για τον νέο ευεργέτη των Σκοπίων ο Ζόραν Ζαεφ στο Euronews:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Βορειας Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει απόταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Βορεια Μακεδονία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου