Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

120 Δόσεις: Είναι χρέος της κυβέρνησης να ανοίξουν ξανά χωρίς προϋποθέσεις και όρους, για όλους


 

Επαναφορά των 120 δόσεων υπόσχεται η κυβέρνηση αφήνοντας παράθυρο αισιοδοξίας στον κόσμο που ασφυκτιά από τα χρέη εν μέσω πανδημίας, χρέη που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια και τωρα με την πανδημία είναι δέκα φορές πιο δύσκολο να αποπληρωθούν.

Βέβαια η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε υποσχέσεις στον οικονομικό τομέα που μετά συρρικνώνονται για αυτό πρέπει να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί με όσα ακουγονται.

Οι 120 δόσεις ήταν ενα υπερόπλο που σνόμπαρε ο ΣΥΡΙΖΑ παρολο που ήταν δικό του δημιούργημα και δεν αξιοποίησε προεκλογικά το 2019 προς όφελος του ενω θα μπορούσε και που αξιοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτακη με εντυπωσιακά φιλολαϊκό και επικερδή τρόπο τους πρώτους μήνες της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να τις κάνει σημαία του στις εκλογές του 2019 αναλώθηκε σε ανούσιες κόντρες για τη συμφωνία των Πρεσπών με αποτέλεσμα να ρίχνει μόνος του νερό στο μύλο της ΝΔ αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο.

Η κυβέρνηση Μητσοτακη ωφειλει να επαναφέρει τις 120 δόσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, να ενταχθούν σε αυτές. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται για αυτό τον τόπο, αφήνοντας πίσω διάφορες προκαταλήψεις περί δημιουργίας κουλτούρας υπεκφυγής πληρωμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου