Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2020

Μόσιαλος: Στις αρχές του '21 θα έχουμε εμβόλιο...

 



Για την εξέλιξη των εμβολίων στη μάχη κατά του κορωνοϊού μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου. Φάνηκε αισιόδοξος για την... εξέλιξη των πραγμάτων αλλά και για τα εμβόλια που ήδη ετοιμάζονται για να χορηγηθούν.

Μιλώντας, για το εμβόλιο της Οξφόρδης, σημείωσε αρχικά.. ότι είναι ένα εμβόλιο πιο οικονομικό και παράλληλα, πιο εύκολο να συντηρηθεί σε συνθήκες ψύξης και έτσι να διανεμηθεί πολύ πιο εύκολα. Σε μια υπο ομάδα εθελοντών που πήραν μισή δόση και μετά πλήρη η αποτελεσματικότητα έφτασε στο 90%. Ενώ όσοι πήραν μια δόση, στο 67%.

Όπως είπε, μιλώντας στο ρ/σ «Θεμα 104.6», το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna, έχουν παρόμοια τεχνολογία. Εκτίμησε ότι πρώτα θα έρθει της Ρfizer στην αγορά και αργότερα τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, θα έρθουν 5 εκατομμύρια δόσεις ενώ κατά τη γνώμη του οι πρώτοι εμβολιασμοί πρέπει να γίνουν σε οίκους ευγηρίας και μετά στους υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή. 

Όσον αφορά το ρωσικό εμβόλιο, σημείωσε ότι θα έχουμε επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητας του το επόμενο διάστημα, ενώ όπως είπε και για τα υπόλοιπα θα συνεχιστούν οι μελέτες και οι έρευνες...

zoornalistas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου