Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2020

Σπέτσες: Ρίχνουν “φως” στη δολοφονία τα αποτελέσματα των εργαστηρίων – Τι έδειξαν για το στιλέτο του 22χρονου






Προφυλακιστέος ο 22χρονος για το φόνο του 26χρονου στις Σπέτσες. Τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ αναμένεται να δώσουν περισσότερες απαντήσεις για την μυστήρια υπόθεση. Τι έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής οι μάρτυρες.



Προφυλακιστέος κρίθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά ο 22χρονος, γιος γνωστού πανεπιστημιακού καθηγητή οποίος κατηγορείται πως σκότωσε με δυο μαχαιριές το προηγούμενο Σάββατο τον 26χρονο φίλο του στις Σπέτσες.



Πρόκειται για μια υπόθεση που ναι μεν εξιχνιάστηκε άμεσα από το Α.Τ Σπετσών, όμως ορισμένα σημεία χρήζουν επιπλέον διερεύνησης.
Αναμένεται να δώσουν “απαντήσεις” τα εργαστήρια

Πέραν τούτου όμως τα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ είναι δυνατόν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στο έγκλημα που συγκλόνισε τις Σπέτσες, καθώς ο φερόμενος δράστης, είναι γόνος γνωστής οικογένειας του Νησιού (ο πατέρας του είναι πανεπιστημιακός με περγαμηνές), ενώ το θύμα ήταν ένα νεαρό πρόσωπο αγαπητό στο νησί, ο οποίος μάλιστα έπασχε από ελαφρά νοητική στέρηση σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.


Τα εργαστήρια λοιπόν μπορούν να φωτίσουν κάποιες σκοτεινές πτυχές της ιστορίας, καθώς εκεί έχει μεταφερθεί ένα στιλέτο που βρέθηκε στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη του φονικού.



Ως γνωστόν ο 26χρονος έφερε τραύμα από στιλέτο στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Το στιλέτο που εξετάζεται στα εργαστήρια, βρέθηκε στην πολυτελή κατοικία του φερόμενου δράστη και σύμφωνα με τις πληροφορίες όταν οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος, που εξιχνίασαν το έγκλημα, πραγματοποίησαν έρευνα στην έπαυλη του 22χρονου, το βρήκαν καθαρό.

Αρχικά οι ειδικοί των εργαστηρίων θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν δεδομένα που να συνδέουν το στιλέτο με το φονικό και συγκεκριμένα, αποτυπώματα του φερόμενου δολοφόνου, αλλά και γενετικό υλικό του θύματος. Στην περίπτωση που ανιχνευθούν αυτά τα δεδομένα, τότε η υπόθεση ξεκαθαρίζει, καθώς ο 22χρονος αρνείται πως σκότωσε τον επιστήθιο 26χρονο φίλο του.

Αντιθέτως στην περίπτωση που το στιλέτο βγει «καθαρό», τότε η υπόθεση περιπλέκεται.
Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο όταν το Κέντρο Υγείας του νησιού, αλλά και η Αστυνομία, ειδοποιήθηκαν για τροχαίο δυστύχημα.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, βρήκαν βαριά τραυματισμένο τον 26χρονο, δίπλα σε «μπαταρισμένο» μηχανάκι. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Νησιού, διατηρώντας μάλιστα μέχρι εκείνη την στιγμή τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τον κρατήσουν τον νέο στην ζωή, δυστυχώς χωρίς να τα καταφέρουν. Η γιατρός του Κέντρου διαπίστωσε πως ο νεαρός δεν έφερε τραύματα από τροχαίο ατύχημα, παρά μόνο ένα η δυο τραύματα, μάλλον από μαχαίρι. Αμέσως ειδοποίησε το τοπικό Τμήμα, με αποτέλεσμα να δοθεί η εντολή για ιατροδικαστική εξέταση.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του άτυχου νέου διαπίστωσε πράγματι πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, καθώς ο 26χρονος έφερε χτυπήματα από στιλέτο.
Οι μαρτυρίες

Όταν πια έγινε γνωστό το έγκλημα, εμφανίστηκαν στο Τμήμα δυο νεαροί φίλοι του φερόμενου ως δράστη αλλά και του θύματος και έδωσαν κατάθεση, λέγοντας πως το βράδυ του Σαββάτου είχαν πάει στο σπίτι του 22χρονου, προκειμένου ο 26χρονος να του επιστρέψει μια μοτοσυκλέτα που είχε δανειστεί από τον ίδιο και είχε καθυστερήσει να την επιστρέψει.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες στάθηκε η αφορμή οι δυο νέοι να λογομαχήσουν άγρια και – όπως καταθέτουν οι αυτόπτες μάρτυρες- ο 22χρονος άρχισε να κυνηγά εξωτερικά τις βίλας του τον 26χρονο μ’ ένα πιστόλι και τελικά όταν τον ακινητοποίησε, τον χτύπησε με στιλέτο που είχε μαζί του.
Αρνείται τα πάντα ο κατηγορούμενος

Αυτές τις μαρτυρίες η υπεράσπιση του κατηγορούμενου τις αμφισβητεί, ενώ μάλιστα ο πατέρας του 22χρονου, γνωστός πανεπιστημιακός, όταν πια ο γιος του μεταφέρονταν στο Εισαγγελέα για να απολογηθεί, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες και γνωστά «βαποράκια» και τοξικομανείς του νησιού που κατέθεσαν σε βάρος του γιου του.

Από την πλευρά του ο δράστης, τόσο ενώπιων των Αστυνομικών που πραγματοποίησαν την προανάκριση, όσο και ενώπιων του Εισαγγελέα, όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες και βέβαια την συμμετοχή του στο έγκλημα, αλλά έκανε λόγο για στημένες καταθέσεις σε βάρος του.

Δράστης και θύμα ήταν φίλοι και μάλιστα τα καλοκαίρια που ο 22χρονος διέμενε μεγάλα διαστήματα στο νησί, καθώς διατηρεί ένα από τα πιο διάσημα μπαρ των Σπετσών, έκαναν συνεχώς παρέα.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται περίεργη και το μόνο σίγουρο είναι πως ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του, σαφώς από εγκληματική ενέργεια. Πλέον οι εισαγγελικές Αρχές καλούνται να λύσουν αυτή την υπόθεση και να αποδώσουν Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου