Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020

Ερωτηματικά προκαλεί η αναφορά σε σημερινό ρεπορτάζ της ΕΡΤ σε “περισσότερες από 50 αεροδιακομιδές ασθενών με covid κυρίως από τα νησιά το καλοκαίρι” (vid)





Ρεπορτάζ για τις αεροδιακομιδές ασθενών από το νοσοκομείο της Δράμας στην Αθήνα με C-130 έκανε η ΕΡΤ παρουσιάζοντας τις εικόνες του ΕΚΑΒ με τις ειδικές κάψουλες αρνητικής πίεσης που μετέφεραν 3 ασθενείς που διασωληνώθηκαν, ηλικίας 76, 76 και 73 ετών, οι οποίοι έπρεπε να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για τις πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αθήνα, εντούτοις, μία αναφορά της δημοσιογράφου προκάλεσε εντύπωση.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι “συνολικά το ΕΚΑΒ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 τέτοιες αεροδιακομιδές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου κυρίως από τα νησιά μας”.



Ωστόσο, εφόσον έχουν γίνει αυτές οι αεροδιακομιδές έχουν γίνει από τα νησιά το καλοκαίρι προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν έγινε γνωστό όταν πραγματοποιήθηκαν αλλά και το ότι χρειάστηκε να γίνουν αεροδιακομιδές όταν οι αρχές έδιναν μία εικόνα ασφάλειας των νησιών από τον κορονοϊό ανακοινώνοντας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (και ελέω του ανεξέλεγκτου ανοίγματος του τουρισμού) μονοψήφια νούμερα σχεδόν σε όλα τα νησιά.

Εκτός κι αν η αναφορά στο ότι έχουν γίνει ήδη “περισσότερες από 50 αεροδιακομιδές κυρίως από τα νησιά” προστέθηκε στο ρεπορτάζ για να “κανονικοποιήσει” στα μάτια και τα αυτιά του κόσμου που αγωνιά για την εξέλιξη της πανδημίας το γεγονός ότι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα είναι τέτοια που απαιτεί να γίνουν ακριβώς αυτές οι αεροδιακομιδές. Δηλαδή ότι είναι κάτι “φυσιολογικό” αυτό που έγινε σήμερα με τους ασθενείς από τη Δράμα που έπρεπε, για να βρουν κρεβάτι ΜΕΘ, να μεταφερθούν στην Αθήνα γιατί έχει γίνει ήδη σε περισσότερες από 50 περιπτώσεις ήδη από το καλοκαίρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου