Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2020

Σύγχυση με το άνοιγμα των σχολείων...

 


Τρεις ημερομηνίες οι επικρατέστερες μετά τις επιστημονικές αντιδράσεις...


Είναι πλέον βέβαιο ότι το lockdown θα παραταθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, η άρση των περιορισμών όποτε και αν συμβεί, θα γίνει σταδιακά. Πρώτα θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.



Οι... ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων και Πανεπιστημίων να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, αν και υπάρχουν αντίθετες επιστημονικές απόψεις.


Όλα δείχνουν πως τα σχολεία δεν θα παραμείνουν κλειστά πέραν της 7ης Δεκεμβρίου – ιδίως δε με την προοπτική να πραγματοποιηθούν χιλιάδες στοχευμένα rapid tests, προκειμένου να ελεγχθεί το επιδημιολογικό φορτίο μαθητών και εκπαιδευτικών. Και το άνοιγμα των σχολείων είναι προσώρας το μοναδικό δεδομένο στοιχείο, όπως και συγκεκριμένοι περιορισμοί που θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, η απαγόρευση των μετακινήσεων τα Χριστούγεννα από νομό σε νομό, η απαγόρευση των συναθροίσεων και συγκεντρώσεων σε σπίτια κτλ.



Την προσεχή Δευτέρα θα αποφασιστεί για το πότε θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορoνοϊού με πιθανότερες ημερομηνίες άρσης να είναι η 7η είτε η 14η του Δεκέμβρη όπου θα υπάρξει πιθανό άνοιγμα των σχολείων, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.


Αμέσως μετά τα σχολεία θα ανοίξει και το λιανικό εμπόριο, ενώ η εστίαση θα χρειαστεί να περιμένει.


Σίγουρα πάντως δεν θα λειτουργήσουν μπαρ, κέντρα διασκέδασης κτλ., ενώ εκ των πραγμάτων η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό αποκλείει τον εσωτερικό τουρισμό τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς...


libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου