Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2020

Εμπλοκή σχολείου της Αττικής σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών...









Πολυμελή σπείρα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών με δράση στην Αττική εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.


Την Παρασκευή συνελήφθησαν... 14 άτομα, μεταξύ αυτών και οι δύο φερόμενοι αρχηγοί, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον οκτώ συνεργοί τους.


Όπως προέκυψε, το κύκλωμα ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή δύο υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων, είτε από την Αλβανία.




Η πρώτη υποομάδα (οκταμελής), χρησιμοποιώντας ως «βάση» σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.





Η δεύτερη υποομάδα (εξαμελής), με «βάση» της το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.


Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 850 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές από τις οποίες εντός του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος.



Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου πραγματοποιούσαν ελέγχους ποιότητας πριν αγοράσουν τα ναρκωτικά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των «πελατών» τους. Αποθήκευαν προσωρινά τα ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες, ώστε να δυσχεραίνεται η οποιαδήποτε συσχέτιση των μελών της οργάνωσης με την κατοχή τους.


Κατά τη διάρκεια και μετά τη διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης, ενώ στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και εκφράσεις.



Τα κέρδη που αποκόμιζαν, μεταφέρονταν είτε με τη φυσική παρουσία τους, είτε μέσω καταστημάτων ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων.


Κατά τις έρευνες που έγιναν, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στις κατοικίες των μελών της οργάνωσης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 10 κιλά χασίς, 172 γραμμάρια κοκαΐνης, επτά ζυγαριές ακριβείας, περίστροφο και πιστόλι κρότου, 39.060 ευρώ, πέντε οχήματα, έξι μοτοσικλέτες και 36 κινητά τηλέφωνα.


Το παράνομο οικονομικό όφελος του εγκληματικού αυτού δικτύου ανέρχεται σε τουλάχιστον 309.000 ευρώ.


Μεγάλο μέρος των μελών της οργάνωσης έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών κι έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου