Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά νέες εκλογές: «Δεν παραδέχομαι τίποτα»

Πλούσιο -στο twitter – ρεπερτόριο είχε να επιδείξει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ που λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ξεκίνησε η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας αρνήθηκε εκ νέου το αποτέλεσμα των εκλογών, έκανε λόγο για νοθεία, αναπαράγοντας αναρτήσεις πρώην φυγόδικου ηθοποιού, επιτέθηκε ακόμα και στο φιλικά προσκείμενο προς αυτόν Fox News και διεμήνυσε ότι δεν παραδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα ζητώντας νέες εκλογές.

Εξαπολύοντας επίθεση στο Fox News, ζήτησε νέες εκλογές, υιοθετώντας ισχυρισμούς περί απάτης των ψηφοφόρων που διατύπωσε ο ηθοποιός Ράντι Κουέιντ.


Σε μια καταιγίδα αναρτήσεων και αναπαραγωγών στο twitter, ο Τραμπ δείχνει να υποχωρεί από την απόφαση για τη μετάβαση εξουσίας, κάτι που πολλοί το εξέλαβαν ως συναίνεσή του στο αποτέλεσμα των εκλογών που ανέδειξε τον αντίπαλό του νικητή.

Ωστόσο σήμερα, έδειξε τελείως διαφορετικό πρόσωπο διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο. «Δεν παραδέχομαι τίποτα» δήλωσε εμφατικά, κάνοντας retweet σε μια φωτογραφία που τον δείχνει στο Οβάλ Γραφείο. Επίσης, έκανε αναπαραγωγή περίεργων βίντεο από τον Κουέιντ, που κάλεσε τους συντηρητικούς να αγωνιστούν και να ξυπνήσουν.


Την ίδια στιγμή, στην Πενσιλβάνια, κατοχυρώθηκε ο Τζο Μπάιντεν ως νικητής της Πολιτείας και έλαβε τις 20 εκλεκτορικές ψήφους. Κι αν η νομική ομάδα του προέδρου προσπάθησε δικαστικά να ανατρέψει την επικύρωση, ο κυβερνήτης, προερχόμενος από τους Δημοκρατικούς, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό, όπως προβλέπει ο νόμος.Προαναγγέλλει προσφυγή χωρίς να δίνει στοιχείαΟ Τραμπ είχε κάνει λόγο για νομική προσφυγή, που θα αποκάλυπτε απάτες στην εκλογική διαδικασία, αν και ουδέποτε παρείχε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες και τους ισχυρισμούς του. «Η μεγάλη μας προσφυγή, η οποία θα περιγράφει με λεπτομέρεια όλη την απάτη της ψηφοφορίας και άλλα, θα υποβληθεί σύντομα» έγραψε, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές ήταν διαβλητές. Πάντως το twitter, επανέφερε την ένδειξη της αμφισβήτησης κάτω από τα λεγόμενα του προέδρου.

Και -ίσως λόγω έλλειψης στοιχείων – μέρος των επιχειρημάτων του Τραμπ αποτέλεσαν οι αιτιάσεις του Ράιντι Κουέιντ, που αναζητούσε άσυλο στον Καναδά για να αποφύγει νομικούς μπελάδες στην Καλιφόρνια. Τα tweets του επίσης σημάνθηκαν ως μη έγκυρα από το twitter κυριαρχούνται από θεωρίες συνωμοσίας που δεν παραλείπουν να εμπλέξουν και τον Τζορτζ Σόρος, διάσημο για όλους τους συνωμοσιολόγους ανά τον πλανήτη.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον ηθοποιό για τον χαρακτηρισμό του καλύτερου προέδρου που είχε ποτέ η χώρα και τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει σκληρά να αγωνίζεται για να καθαρίσει τον... βόθρο των εκλογών του 2020.

Πηγή: protothema.gr

 

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου