Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

«Φουσκώνει το γαλάζιο κύμα» των απογοητευμένων για τους Σημιτικούς που μπαίνουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη




Απογοήτευση εκφράζεται από την πτέρυγα των δεξιών ψηφοφόρων και για την πολιτική που ακολουθείται στο Μεταναστευτικό, που κατά την άποψή τους είναι… συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή το δόγμα «νόμος και τάξη», αρχής γενομένης από την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί να συσπειρώσει εκ νέου τους συντηρητικούς –στελέχη και ψηφοφόρους– της Νέας Δημοκρατίας που είναι δυσαρεστημένοι. Οι αδέξιοι και λανθασμένοι...χειρισμοί που έγιναν ανήμερα της επετείου αντανακλούν αυτό ακριβώς το άγχος του πρωθυπουργού να ικανοποιήσει τη δεξιά πτέρυγα της παράταξης, που παγίως ζητάει απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και… αποκατάσταση της τάξης με κάθε τρόπο!

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε μείζονος σημασίας ζητήματα και οι λανθασμένες επιλογές σε άλλα έχουν ως συνέπεια, προϊόντος του χρόνου, να φουσκώνει το… γαλάζιο κύμα των απογοητευμένων. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον το κύμα αυτό θα σκάσει πάνω στην κυβέρνηση. Βουλευτές και στελέχη που έχουν καταγράψει χιλιάδες εργατοώρες στην παράταξη, αλλά βρίσκονται στο περιθώριο, βλέπουν με δυσφορία, θυμό ή και αγανάκτηση να καταλαμβάνουν αξιώματα στην κυβέρνηση και στο κράτος πρόσωπα εκτός Νέας Δημοκρατίας, χωρίς καμιά συνεισφορά τα προηγούμενα χρόνια, που είδαν το φως της εξουσίας κι ανέβηκαν στο τρένο λίγο πριν από τις εκλογές. Και άλλους που τους ανέβασε με δική του πρωτοβουλία ο Κυρ. Μητσοτάκης, περιφρονώντας με τον τρόπο αυτό στελέχη της παράταξης με επάρκεια και προσφορά χρόνων. Αυξανόμενη δυσφορία εκφράζεται από μερίδα στελεχών (ψηφοφόρων) για τη μετριοπαθή (ηττοπαθή κατά την άποψή τους) στάση που τηρεί η κυβέρνηση ως προς την Τουρκία και «ανέχεται τις προκλήσεις και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων» της χώρας μας. Επιπλέον, δεν βλέπουν με καλό μάτι τη… βιασύνη του πρωθυπουργού να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Τ. Ερντογάν.


Απογοήτευση εκφράζεται από την πτέρυγα των δεξιών ψηφοφόρων και για την πολιτική που ακολουθείται στο Μεταναστευτικό, που κατά την άποψή τους είναι… συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους αρκεί ότι έχουν σταματήσει εντελώς οι μεταναστευτικές ροές, ζητάνε να ενταθούν οι απελάσεις μεταναστών, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί προεκλογικά η ηγεσία. Η ιδιάζουσα κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένας από τους λόγους της επίδειξης δύναμης που επιχείρησε η κυβέρνηση –μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας– στην επέτειο του Πολυτεχνείου, θέλοντας ακριβώς να… ικανοποιήσει το τμήμα των δεξιών ψηφοφόρων της. Επιχείρηση που χαρακτηρίστηκε από έλλειψη στρατηγικής, άγαρμπες κινήσεις και, όπως ήταν φυσικό, δεν είχε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία διότι, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, δεν σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές.

Μερίδα γαλάζιων ψηφοφόρων έστρεψε τα πυρά της κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, διότι δεν… απέτρεψε την πορεία του ΚΚΕ και τη συγκέντρωση έξω. Οι συνέπειες ήταν πιο σημαντικές για την κυβέρνηση στη μεγάλη μάζα των πολιτών, καθώς με τις απαγορεύσεις, την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, τα περιπολικά, τα οχήματα ρίψης νερού κ.ά. δημιουργήθηκε μια εικόνα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας. Ιδιαιτέρως απωθητική για ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

ΠΗΓΗΤο Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου