Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2020

Λάθος καταλάβαμε. Ο Άδωνις δεν πανηγύριζε τους νεκρούς, αλλά τους… ζωντανούς (ηχητικό)





Επέστρεψε στα ΜΜΕ, όχι φυσικά για να παραδεχθεί το λάθος του, αλλά για να το «φορτώσει» σε όσους τον «παρεξήγησαν»


Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τους παραληρηματικούς πανηγυρισμούς του Άδωνη Γεωργιάδη γιατί στο Βέλγιο έχουν περισσότερους νεκρούς από όσους στην Ελλάδα κι αφού προηγήθηκε το διακριτικό αλλά ξεκάθαρο «άδειασμα» από τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων φαίνεται πως «ανασυντάχθηκε» και επέστρεψε στα ΜΜΕ για να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωσή του.

Αφού, λοιπόν, ακύρωσε παρέμβασή του στο Kontra (που σύμφωνα με τον Αιμίλιο Λιάτσο «κάποιος του τράβηξε το αυτί» για τη δήλωση), ο Άδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε «δριμύτερος», όχι φυσικά για να παραδεχθεί το λάθος του, αλλά για να το «φορτώσει» σε όσους τον «παρεξήγησαν».

«Όταν είπα χθες πανηγυρίζουμε φαντάζομαι το καταλαβαίνει ο κάθε καλόπιστος, δεν πανηγυρίζουμε τους νεκρούς, αλλά τους ζωντανούς», τόνισε μεταξύ άλλων στον Real FM ο υπουργός Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ως «κακόπιστους» όσους τον επέκριναν για το χθεσινό του παραλήρημα.

«Πανηγυρίζουμε το γεγονός ότι έχουν σωθεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. Όλο το υπόλοιπο που διαβάζω στην “Αυγή” και στους υπόλοιπους συριζαίικους λογαριασμούς είναι απλά κακόπιστο», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την απάντησή του, ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να «τουμπάρει» την κουβέντα και να τη φέρει στα μέτρα του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να το πω ανάποδα, αν εμείς ήμασταν 12 φορές πάνω από τους άλλους δεν θα δεχόμασταν πολιτική κριτική για αυτό από την αντιπολίτευση; Συγγνώμη, δεν πρέπει ως χώρα, αφήστε την κυβέρνηση, να πούμε ότι σε αυτή την παγκόσμια συμφορά η Ελλάδα μας έχει καταφέρει να σταθεί όρθια; Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να μας δώσει και μια εθνική αυτοπεποίθηση; Μειώνει αυτό την τραγωδία κάθε ανθρώπου που έχασε έναν δικό του; Βεβαίως και όχι. Και ο ένας νεκρός είναι ένας νεκρός, θλιβόμαστε και στεναχωριόμαστε και κλαίμε για τον έναν. Εδώ δεν μιλάμε όμως για αυτό, μιλάμε για το ότι μέσα στον παγκόσμιο χαμό η κάθε χώρα με έναν δείκτη που δεν τον καθιέρωσε ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τον καθιέρωσε ο ΠΟΥ».

Και ως κερασάκι στην τούρτα, προσπάθησε να «φορτώσει» την ιστορία αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα: Δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που «στεναχωριέται που η Ελλάδα είναι καλύτερα από άλλες χώρες» και όχι ότι ο ίδιος πανηγυρίζει για τους νεκρούς.

Το ηχητικό της συνέντευξης:

Το επίμαχο βίντεο με τους πανηγυρισμούς:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου