Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2020

Το «χέρι του Θεού» σε δυο… όψεις – Οι Άγγλοι αποχαιρετούν τον Μαραντόνα ως «κλέφτη» και «παλιάνθρωπο»






Την ίδια ώρα τον γύρο του κόσμου κάνουν τα σκίτσα με τον «Ντιεγκίτο» να παραδίδει το... χέρι στον Θεό


Με τον θάνατο του μεγάλου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ασχολήθηκε και ο παγκόσμιο Τύπος, χωρίς να… ξεχαστεί το περίφημο ματς της Αργεντινής με την Αγγλία στο Μουντιάλ 1986. Παιχνίδι που έμεινε για το «Χέρι του Θεού», αλλά και για το «γκολ του αιώνα».

Στην Αγγλία δεν ξέχασαν την πρώτη φάση, και ο Τύπος αποχαιρετά τον Μαραντόνα ως «κλέφτη» και «παλιάνθρωπο». Την ίδια ώρα τον γύρο του κόσμου κάνουν τα σκίτσα με τον «Ντιεγκίτο» να παραδίδει το… χέρι στον Θεό. Μιας και για πάρα πολλούς ήταν ο ίδιος ο… Θεός της μπάλας.

Για παράδειγμα στη Γαλλία η «Equipe» έγραψε στο εξώφυλλο: «O θεός των θνητών». Στην ίδια χώρα η «Liberation» έγραψε στην πρώτη σελίδα «Oυράνιος».

Την ίδια ώρα, παρά την απέραντη θλίψη που έχει προκαλέσει ο χαμός του Ντιέγκο Μαραντόνα, οι αγγλικές εφημερίδες στέκονται στην φάση με το περίφημο «χέρι του Θεού» στον περίφημο προημιτελικό της Αργεντινής με την Βραζιλία για προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986.

Η αγγλική εφημερίδα «Mirror» αναφέρει τα εξής… «Είναι στα χέρια του Θεού» με την φώτο από το χέρι να έχει την κεντρική θέση. Λίγο παρακάτω το πρωτοσέλιδο αναφέρει: «Ένας ήρωας, ένας κακός, ένας κλέφτης, μια ιδιοφυΐα… πέθανε σε ηλικία 60 χρονών».

Την ίδια στιγμή η «Daily Star» αναφέρει: «Που ήταν το VAR όταν το χρειαζόμασταν περισσότερο;». Αναμφίβολα, πρόκειται για λάθος τοποθέτηση, ειδικά όταν μιλάμε για το γεγονός του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο «Ντιεγκίτο» δεν είχε κρύψει ποτέ ότι πάντα ήθελε να νικάει την Αγγλία, λόγω και της διαμάχης που είχε η Αργεντινή για τα νησιά Φώκλαντ.

Στον ίδιο αγώνα μπήκε και το σπουδαιότερο γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, σύμφωνα και με τη FIFA: 

Οι… φίλοι του Μαραντόνα τον υποδέχονται στον ουρανό (Φιντέλ Κάστρο, Σώκρατες, Ούγκο Τσάβες και Ερνέστο Τσε Γκεβάρα):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου