Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2020

Ανοιχτή στήριξη Σημίτη σε Κυριάκο...





...κόβει κάθε δεσμό με το Κίνημα Αλλαγής!...

Πλήρη διαφοροποίηση από το κόμμα με το οποίο έγινε πρωθυπουργός, με ένα άρθρο, με το οποίο στηρίζει πλήρως το πόρισμα Πισσαρίδη και την κατεύθυνση που αυτό υιοθετεί για την οικονομία και την κοινωνία. «Μοναχική κίνηση» ή η απαρχή ευρύτερου σχεδίου κατά του ΚΙΝΑΛ;


Το... άρθρο του Κώστα Σημίτη στα «Νέα του Σαββατοκύριακου» λες και γράφτηκε επί τούτου: Είτε ως απάντηση σε όσους του άσκησαν κριτική για το προηγούμενο άρθρο του τρεις ακριβώς εβδομάδες πριν στην ίδια εφημερίδα, είτε σε όσους δεν κατάλαβαν ότι περνούσε τη διαχωριστική γραμμή οριστικά και αμετάκλητα και βρισκόταν στην όχθη της «επάρατης δουλειάς»-καθώς με τον «αντιδεξιισμό» αναδείχτηκε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε στην πρωθυπουργία κοντά στα οκτώ χρόνια!


«Το σχέδιο Πισσαρίδη παρά τις δυνατόν διαφορετικές αξιολογήσεις των προτάσεών του, την ανάδειξη και άλλων σημαντικών θεμάτων, που οφείλουμε να προσέξουμε, είναι μια αξιόλογη βάση για μια συστηματική προσπάθεια από την κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο ολοσέλιδο άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ ουσιαστικά υποστηρίζει ότι τα μέτρα του συγκεκριμένου σχεδίου συμβάλουν και στην αναδιανομή του εισοδήματος.


Είναι δε ιδιαίτερα σημειολογικό πως η νέα παρέμβαση του Κώστα Σημίτη έρχεται δυο ημέρες μετά την εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για το σχέδιο Πισσαρίδη, όπου η Φώφη Γεννηματά έλαβε σαφείς αποστάσεις από αυτό, όπως και εκσυγχρονιστικά στελέχη, που είχαν ιδιαίτερη σχέση με τον τέως πρωθυπουργό, όπως ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο ποίος μάλιστα αρθρογραφεί σχετικά το Σάββατο το πρωί στη στήλη OPINIONS του iEidiseis.


Το ερώτημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή , πάντως, είναι εάν ο Κώστας Σημίτης διέβη τον Ρουβίκωνα μόνος ή εάν η προσχώρησή του στο μπλοκ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κορυφή του παγόβουνου, με προσχωρήσεις και άλλων στελεχών που ακολουθούν τον πρώην πρωθυπουργό. Απάντηση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, ο καιρός σύντομα θα δείξει…


Βασίλης Σκουρής


ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου