Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

Γνωστή τραγουδίστρια καταγγέλλει “ο Άλλος Άνθρωπος” ότι κάλεσε την αστυνομία σε διανομή συσσιτίου, “φωτογραφίζοντας” τη Δήμητρα Γαλάνη – Τι απαντά η ίδια στο facebook
Σε καταγγελία προβαίνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», που δίνει δωρεάν γεύματα σε αστέγους και ανθρώπους με ανάγκες, εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες 3.000 Αθηναίων.

Ο Κ. Πολυχρονόπουλος κατήγγειλε ότι ενώ μοίραζαν φαγητό, γνωστή τραγουδίστρια που περνούσε “με την τζιπάρα της” τους έκανε παρατήρηση ότι χρειάζονται άδεια ενώ λίγο μετά την αποχώρησή της ήρθε η δημοτική αστυνομία για να ζητήσει άδεια για το μοίρασμα του συσσιτίου. Μάλιστα στην ανάρτησή του ο Κ.Πολυχρονόπουλος “φωτογραφίζει” τη Δήμητρα Γαλάνη (“λυπάμαι για τον εαυτό σου Δ.Γ.”), η οποία αργότερα απάντησε για την καταγγελία και “ό,τι έχει γραφτεί στα κοινωνικά δίκτυα” με ανάρτηση στη σελίδα της σστο facebook.

Όπως έγραψε στο Facebook, «και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπαρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγαμε μάσκες γάντια και αντισηπτικα στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντας τους να τηρούν τις αποστάσεις με ύφος 10 καρδιναλίων τους ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητο δηλαδή, χρειαζετε άδεια για αυτό, και φεύγει μετριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε, και μετά από 4 λεπτά ακριβώς έρχονται 2 μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας για να μας ζητήσουν άδεια για αυτό που κάνουμε, που μας είπαν κιόλας ότι κρατάμε όλα τα μέτρα και παρόλα αυτό μας είπαν να σταματήσουμε, όταν τους είπα ότι οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων στέλνουν ανθρώπους σε εμάς να παίρνουν φαγητο μου είπαν απλά ότι τους έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής

Λύπαμαι για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητο
Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις».

Η απάντηση της Δήμητρας Γαλάνη
“Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στα social media θα ήθελα να τοποθετηθώ για να κλείσει αυτό το θέμα οριστικά και να αποφευχθούν οι παρανοήσεις.
Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες.

Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου. Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός.

Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.”

με πληροφορίες από topontiki.gr
*η κεντρική φωτογραφία είναι από δράση της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο άλλος άνθρωπος” στη Λέσβο μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τη Μόρια, αφήνοντας άστεγους χιλιάδες πρόσφυγες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου