Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2020

Formula 1: «Μυθικός» Χάμιλτον – Πήρε το πρωτάθλημα και ισοφάρισε τα 7 του Μίκαελ Σουμάχερ (video)




Και ποιος να τον σταματήσει


Με ένα ρεσιτάλ οδήγησης στη βροχή ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε μια φοβερή νίκη στην Κωνσταντινούπολη και απέδειξε για πολλοστή φορά όχι μόνο ότι είναι ο διάδοχος του Μίκαελ Σουμάχερ αλλά ότι πλέον στέκεται δίπλα του στο πάνθεον της Formula 1 φτάνοντας τους επτά τίτλους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020), όσους έχει και ο θρυλικός Γερμανός πιλότος.

Ο Χάμιλτον εξασφάλισε και μαθηματικά τον ιστορικό έβδομο τίτλο του και πλέον δικαίως τοποθετείται στο debate για τον G.O.A.T, τον καλύτερο όλων των εποχών στη Formula 1, δίπλα σε οδηγούς μύθους όπως ο Σουμάχερ, ο Μανουέλ Φάτζιο, ο Αϊρτον Σένα, ο Αλέν Προστ…

Με το που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Αγγλος οδηγός λύγισε. «Αυτό είναι για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται αυτό που μπορεί να φαντάζει αδύνατο. Μπορείτε κι εσείς! Δεν έχω λόγια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μας. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν ερχόμουν σε αυτή την ομάδα και το ταξίδι μας μέχρι τώρα ήταν απίστευτο. Νιώθω τόσο περήφανος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένειά μου. Το ονειρευόμασταν όταν ήμουν μικρός κι έβλεπα τα Grand Prix. Αυτό που κατάφερα ξεπερνά κι αυτά. Το μήνυμά μου είναι να ονειρεύεστε. Αλλά θα πρέπει να δουλεύετε σκληρά, να κυνηγάτε το όνειρό σας και να μην τα παρατάτε ποτέ ή να αμφιβάλλετε για τους εαυτούς σας» είπε και ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει πως βλέποντας ως παιδί τον Μίκαελ Σουμάχερ να οδηγεί και να κερδίζει ήθελε απλώς να του μοιάσει.

Και τα κατάφερε…

Η κούρσα

Ο Στρολ μπήκε στον αγώνα με την ίδια φορά που έκλεισε τις κατατακτήριες δοκιμές και δεν έδωσε το δικαίωμα σε κανέναν αντίπαλο να τον προσπεράσει. Αντιθέτως ο Φερστάπεν έκανε κακή εκκίνηση και βρέθηκε από δεύτερος αρκετές θέσεις πίσω, ενώ ακόμη χειρότερα τα πήγε ο Μπότας που είχε τετ-α-κε κ βρέθηκε τελευταίος.

Η συνέχεια του αγώνα όμως είχε ανατροπές και εκπλήξεις. ο πρωταθλητής άρχισε έκτος και τερμάτισε πρώτος καθώς η Mercedes κέρδισε και στη μάχη της τακτικής επιλέγοντας τακτική ενός πιτ στοπ με τον Χάμιλτον να κρατάει τα ίδια ελαστικά για 50 γύρους!

Πίσω από τον Χάμιλτον τερμάτισε ο εξαιρετικός Σέρχιο Πέρες με Racing Point και ο εκπληκτικός Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, που πραγματοποίησε τον καλύτερο εφετινό αγώνα του. Λεκλέρκ, Σάινθ, Φερστάπεν, Άλμπον, Νόρις, Στρολ και Ρικιάρντο συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Η ανάρτηση του Ζαν Τοντ

Κατατακτήριες: «Πετούσε» στη βροχή ο Λανς Στρολ

Έπειτα από μια εκπληκτική και άκρως συναρπαστική μάχη που έγινε στη βρεγμένη πίστα της Κωνσταντινούπολης ο Λανς Στρολ θριάμβευσε κάνοντας τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Καναδός πιλότος πανηγύρισε την πρώτη pole position στην καριέρα του σε έναν εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό αγώνα.

Ο Στρολ έδωσε μεγάλη μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), ο οποίος ήταν εξαιρετικός στη βροχή καθόλη τη διάρκεια των δοκιμών αλλά έμεινε δεύτερος στο φινάλε του τουρκικού γκραν πρι. Τρίτος τερμάτισε (κι αυτός για πρώτη φορά) ο έτερος οδηγός της Racing Point Σέρχιο Πέρες, σε ένα πρωτοφανές 1-3 της… ροζ εταιρείας στο grid. Τέταρτος ήταν ο Αλεξάντερ Αλμπον με Red Bull και πέμπτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Renault.

Η βαθμολογία των οδηγών

1 Λιούις Χάμιλτον 307
2 Βάλτερι Μπότας 197
3 Μαξ Φερστάπεν 170
4 Σέρχιο Πέρες 100
5 Σαρλ Λεκλέρκ 97
6 Ντάνιελ Ρικιάρντο 96
7 Κάρλος Σάινθ 75
8 Λάντο Νόρις 74
9 Αλεξάντερ Άλμπον 70

10 Πιέρ Γκασλί 63
11 Λανς Στρολ 59
12 Εστέμπαν Όκον 40
13 Σεμπάστιαν Φέτελ 33
14 Ντάνιιλ Κβίατ 26
15 Νίκο Χούλκενμπεργκ 10

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

1 Mercedes 504
2 Red Bull 240
3 Racing Point 154
4 McLaren 149
5 Renault 136
6 Ferrari 130
7 Alpha Tauri 89
8 Alfa Romeo 8
9 Haas 3
10 Williams 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου