Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020

Formula 1: Συγκλονιστικές εικόνες από το ατύχημα στο Grand Prix του Μπαχρέιν (pics, vids)



Ένα τρομακτικό ατύχημα σημάδευσε την έναρξη του Grand Prix της Formula 1στο Μπαχρέιν, το απόγευμα της Κυριακής (29/11). Λίγα λεπτά μετά από την εκκίνηση, ο Ρομέν Γκροζάν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα αυτό να βγει εκτός διαδρομής. Η Haas εξερράγη, με τον έμπειρο οδηγό να βγαίνει μέσα από τις φλόγες έχοντας – ευτυχώς- τις αισθήσεις του.

Μετά από επαφή της Haas με την AlphaTauri του Daniil Kvyat, το μονοθέσιο του Ρομέν Γκροζάν κατευθύνθηκε ανεξέλεγκτο προς τις μπαριέρες. Η φωτιά που ξέσπασε σόκαρε αμέσως όσους παρακολουθούσαν το συμβάν και η δημοσιογραφική κάλυψη στράφηκε στο ατύχημα. Η Haas εξερράγη, τυλίχτηκε στις φλόγες και κυριολεκτικά κόπηκε στη μέση!

Δείτε βίντεο:

 Το πιο τρομακτικό απ’ όλα είναι ότι ο Γκροζάν έμεινε τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα μέσα στις φλόγες, η οποία ήταν ανεξέλεγκτη. Και πραγματικά, το ότι είχε τις αισθήσεις του και μπόρεσε να βγει σώος από την κόλαση είναι ένα θαύμα! 

Οι γιατροί που έφτασαν άμεσα στο σημείο τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο, με τον Γάλλο να περπατάει με δυσκολία, αλλά να δείχνει πως δεν έχει υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό.


Δείτε φωτογραφίες:





Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γάλλος πιλότος έχει κάποια εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, καθώς και σπασμένα πλευρά και έχει μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο BDF. «Ο Ρομάν τα πάει μια χαρά. Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο ιατρικό σχόλιο αλλά έχει κάποια εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας του Γάλλου πιλότου. «Προφανώς είναι ταραγμενός… Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διασώστες που αντέδρασαν άμεσα» πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση της διοργάνωσης – όπως αναφέρει η DailyMail – επισημαίνεται ότι ο Ρομέν Γκροζάν είχε της αισθήσεις του καθ’ όλη την διάρκεια του ατυχήματος μας και του απεγκλωβισμού του. Η F1 απένειμε στον Γάλλο πιλότο τον τίτλο του «Οδηγού της Ημέρας».
Δείτε φωτογραφίες:





Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου