Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2020

Στην Επιτροπή Τσιόδρα και σε Τζιτζικώστα-Ζέρβα ρίχνει το φταίξιμο για το χάος στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης: Ίσως έπρεπε να είχαμε ενεργήσει νωρίτερα αλλά δεν ήταν πολλές οι φωνές στην πόλη που ζητούσαν lockdown, ούτε είχαμε σχετική εισήγηση




Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που πήρε η πανδημία του κορονοϊού.

Αντιθέτως, άφησε εμμέσως να εννοηθεί ότι υπαίτιοι για την καθυστερημένη λήψη μέτρων είναι η Επιτροπή των ειδικών με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και η διοίκηση της πόλης, Απ.Τζιτζικώστας και Κων.Ζέρβας που δεν έκαναν νωρίτερα εισηγήσεις για λήψη μέτρων στην Θεσσαλονίκη ή ακόμα και για lockdown, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά “ίσως, όντως, να έπρεπε να είχαμε ενεργήσει μία εβδομάδα γρηγορότερα στη Θεσσαλονίκη. Όμως, δεν ήταν πολλές οι φωνές στην πόλη που ζητούσαν lockdown νωρίτερα, ούτε είχαμε κάποια σχετική εισήγηση“.




Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που σχημάτισε για τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας τις οποίες επισκέφθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι παρά την πρωτοφανή πίεση στο ΕΣΥ, τα νοσοκομεία μας αντέξανε, αντέχουν και θα εξακολουθούν να αντέχουν. «Είχαμε αρκετά ενθραρυντικά νέα τις τελευταίες μέρες: μείωση στο ιικό φορτίο, καλύτερη εικόνα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σημαντικά μειωμένες εισαγωγές στη χθεσινή εφημερία. Για πρώτη φορά διαπιστώνουμε περισσότερα εξιτήρια από όσες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό».

Όμως, έσπευσε να προσθέσει, έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας. Όπως είπε, ειδικά στη Μακεδονία η ένταση στο σύστημα είναι στο maximum, το σύστημα υγείας λειτουργεί στα κόκκινα εδώ και εβδομάδες. «Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τους διασώστες», είπε, παραλείποντας φυσικά το γεγονός ότι αρνήθηκε να συναντήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων στα νοσοκομεία που επισκέφτηκε (πηγή: voria.gr).

Την συνέντευξη Μητσοτάκη σχολίασε με μία αιχμηρή ανάρτηση στο λογαριασμό της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη στην οποία διερωτάται “αλήθεια , από ποιον θα περίμενε εισήγηση ο πρωθυπουργός; Σε ποια επιτροπή αναφέρεται; Αυτή της οποίας τα πρακτικά αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα; Δηλαδή, αδειάζει ο πρωθυπουργός την Επιτροπή ρίχνοντας της την ευθύνη;”

Στη συνέχεια παραθέτει δημοσίευμα με τις προειδοποιήσεις καθηγητή του ΑΠΘ για τα κρούσματα αλλά και την σημερινή φωτογραφία του Κυρ.Μητσοτάκη από τον Τερκενλή επισημαίνοντας: “Ακολουθεί ένα από τα δεκάδες δημοσιεύματα(μέσα στο καλοκαίρι)με τις επιστημονικές εκτιμήσεις και προεδοποιήσεις του καθηγητή του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος ζητούσε την λήψη άμεσων μέτρων για να μην ξεφύγει η κατάσταση! Δώρο στον πρωθυπουργό το δημοσίευμα και καλοφάγωτα τα τσουρέκια που πήρε μαζί του στην Αθήνα.”

Αναλυτικά η ανάρτησή της Δώρας Αυγέρη:

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!
«Δεν ήταν πολλές οι φωνές στη Θεσσαλονίκη που ζητούσαν lockdown στην πόλη νωρίτερα, ούτε είχαμε κάποια σχετική εισήγηση από την Επιτροπή, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Status FM 107,7.»
Αλήθεια, από ποιον θα περίμενε εισήγηση ο πρωθυπουργός; Σε ποια επιτροπή αναφέρεται; Αυτή της οποίας τα πρακτικά αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα;
Δηλαδή, αδειάζει ο πρωθυπουργός την Επιτροπή ρίχνοντας της την ευθύνη;
Ακολουθεί ένα από τα δεκάδες δημοσιεύματα(μέσα στο καλοκαίρι)με τις επιστημονικές εκτιμήσεις και προεδοποιήσεις του καθηγητή του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος ζητούσε την λήψη άμεσων μέτρων για να μην ξεφύγει η κατάσταση!
Δώρο στον πρωθυπουργό το δημοσίευμα και καλοφάγωτα τα τσουρέκια που πήρε μαζί του στην Αθήνα.
Κρίμα που δεν θα φαίνονται στα λύματα της Θεσσαλονίκης για την εκτίμηση της κατάστασης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου