Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2020

Παράταση του lockdown μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι...

 

Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη...


Ο Νοέμβριος πλησιάζει προς το τέλος του και η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει την απόφαση για το αν θα...

προχωρήσει σε άρση ή σε παράταση του lockdown. Στο κυβερνητικό επιτελείο αναμένουν τις επόμενες τρεις ημέρες, προκειμένου να διαπιστώσουν αν μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων για να ελέγξουν την πιθανότητα να λήξει το lockdown στα τέλη της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου γιατί με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται σίγουρα η παράτασή του και μετά τις 30 Νοεμβρίου. H Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων επιμένει ωστόσο, ότι θα πρέπει να υπάρξει παράταση του lockdown, όχι για μία εβδομάδα, αλλά μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.



«Για την κυβέρνηση μοναδική προτεραιότητα παραμένει η διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι κατανοητή η προσδοκία που δημιουργεί στους συμπολίτες μας το γεγονός ότι οι γιορτές πλησιάζουν, αλλά η ανάγκη των επαγγελματιών όλων των κλάδων να ανοίξει η αγορά την περίοδο αυτή προστασία των συνανθρώπων μας που κινδυνεύουν ή μπορεί να κινδυνέψουν» τονίζουν κυβερνητικές πηγές, προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την παράταση της καραντίνας.


Ανοίγουν πάλι τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου


Για την Θεσσαλονίκη και ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τα πράγματα είναι πιο σύνθετα απ΄ ότι για την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς οι επιστήμονες εισηγούνται 15νθήμερο lockdown με αυστηρότερους όρους αφού δεν είναι ικανοποιημένοι από την μείωση των κρουσμάτων. Πάντως, η κυβέρνηση προγραμματίζει να ανοίξει τα σχολεία, αλλά και το λιανεμπόριο στις 7 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια εφόσον υπάρξει νέα αύξηση των κρουσμάτων θα προχωρά (κατά τα πρότυπα της Ισπανίας) σε τοπικά lockdown καθώς θα επανέλθει ο χάρτης με τις ζώνες σε όλη την χώρα. H εστίαση θα ανοίξει μόνο για καθήμενους και υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψει ο αριθμός των κρουσμάτων, ενώ είναι βέβαιο ότι στην περίοδο των Χριστουγέννων θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας… Ανάλογα με τις αποφάσεις, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει ξανά με διάγγελμα στον ελληνικό λαό για να κάνει γνωστές τις αποφάσεις του...


libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου