Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

“Γλέντησε” τον Μητσοτάκη στη Βουλή ο Πολάκης: Με κάτι τέτοια που κάνω φαίνεται πως του έχω γίνει εφιάλτης και σε κάθε του ομιλία μιλάει για Πολακισμό” (vid)





Ανάρτησή για τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή έκανε ο Παύλος Πολάκης, επισημαίνοντας ότι αποκάλυψε το αισχρό ψέμα της κυβέρνησης ότι το 2020 διέθεσε επιπλέον 786 εκ. ευρώ λόγω κορονοϊού στη δημόσια υγεία, ενώ το ποσό “φτάνει μόλις τα 235 εκ., ενώ τόνισε ότι και οι δαπάνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια υγεία είχαν φτάσει τα 9,3 δις το 2019 όταν παρέδωσε τη διακυβέρνηση, από 8,2 δις που βρίσκονταν, στο χαμηλότερο σημείο, το 2014.



Ο πρώην αν.Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης και στο χθεσινό “διαμάντι” του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ρούτερ, υπενθυμίζοντας ότι “ο κ.Δημητριάδης έδωσε 22.000 ευρώ απευθείας ανάθεση για να αγοράσει εξοπλισμό”. “Μήπως αυτή την ανάθεση ήθελε να δικαιολογήσει ο πρωθυπουργός;” αναρωτήθηκε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

“Με κάτι τέτοια που κάνω φαίνεται πως του έχω γίνει εφιάλτης και σε κάθε του ομιλία μιλάει για Πολακισμό. Μόνο που Πολακισμός είναι η ανάδειξη της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που κάνει ο Μητσοτακισμός εδώ και 70 χρόνια”!

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Ο Π. Πολάκης κατά τη σημερινή του ομιλία στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, αρχικά θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στο Μαξίμου δεν βρήκε ούτε ρούτερ. Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, τον Οκτώμβρη του 2019, πριν την πανδημία, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης, έδωσε 22.000 € σε απευθείας ανάθεση για να αγοράσει εξοπλισμό και λογισμό ασφαλείας για το Μέγαρο Μαξίμου. Μήπως αυτή την ανάθεση ήθελε να δικαιολογήσει ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «με κάτι τέτοια που κάνω φαίνεται πως του έχω γίνει εφιάλτης και σε κάθε του ομιλία μιλάει για Πολακισμό. Μόνο που Πολακισμός είναι η ανάδειξη της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που κάνει ο Μητσοτακισμός εδώ και 70 χρόνια»
Ο Π. Πολάκης , στη συνέχεια της ομιλίας του αποδόμησε πλήρως τα επιχειρήματα της κυβέρνησης σχετικά με τις Δημόσιες Δαπάνες για την Υγεία. Παρουσιάζοντας στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυρίστηκε ότι οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας βρέθηκαν το 2014 στο χαμηλότερο σημείο και συγκεκριμένα στα 8,2 δις €. Τις δαπάνες αυτές τις παραδώσαμε το 2019 στα 9,3 δις, δηλαδή 1,1 δις € παραπάνω. Αυτή είναι η αλήθεια ισχυρίστηκε ο Π. Πολάκης και όχι αυτή που θέλετε να κατασκευάσετε.
Τέλος, απαντώντας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι το 2020 διέθεσε 786εκ € παραπάνω λόγω covid, ο Π. Πολάκης τόνισε ότι αυτό είναι ένα αισχρό ψέμα και αναλύοντας πλήρως τα στοιχεία του προϋπολογισμού κατέληξε ότι το ποσό που έχει δοθεί φτάνει μόλις τα 235 εκ. €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου