Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2020

Τήνος – ανεμογεννήτριες: Πέφτουν τόνοι μπετού σε παρθένα βουνά – Πρόσχημα ο κορωνοϊός για να πνιγούν οι αντιδράσεις (Video)





Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία φαίνεται πως ήταν για την εταιρεία «Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ» το lockdown, καθώς χάρη σε αυτό και με τη συνδρομή φυσικά της αστυνομίας, μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες σκυροδέτησης της βάσης των ανεμογεννητριών στα παρθένα βουνά της Τήνου, χωρίς να είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάϊο, κάτοικοι είχαν ξυλοκοπηθεί από τα ΜΑΤ όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τις εργασίες, με τις εικόνες βίας να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι απαγορεύσεις που προστατεύουν τη δημόσια υγεία φαίνεται να μην ισχύουν για την εταιρεία που συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες, ενώ οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι εκ του νόμου να βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ, την Τρίτη, ο δημαρχος Τήνου Ιωάννης Σιώτος κάλεσε την εταιρεία να μην συνεχίσει τις εργασίες μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές που εκκρεμούν, ζητώντας να μην βρεθεί η κοινωνία προ τετελεσμένων γεγονότων.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει ταχθεί ομόφωνα κατά της συνέχισης των εργασιών, ενώ στο νησί έχουν εκτυλιχθεί πρωτοφανείς σκηνές για επαρχία, με ξύλο από τα ΜΑΤ, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις έξω από το τοπικό Α.Τ., σε μία προσπάθεια να διαφυλαχτεί το κάλλος και η παράδοση του νησιού.

Τέλος, η εταιρεία έχει κινηθεί δικαστικά κατά περίπου 100 κατοίκων μεμονωμένα, ζητώντας τους εξοντωτικές αποζημιώσεις για παρεμπόδιση των έργων της, καθώς είναι είναι εφοδιασμένη με θετικής αποφάσεις του ΣτΕ και της τότε τοπικής αυτοδιοίκησης (2004) για την νομιμότητα των έργων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου